Najnovije vesti

KRAPOVIĆ: Obećavam da DPS neće upravljati Budvom! I međunarodna zajednica se uključila u pregovore! (VIDEO)
Foto: Facebook video prtscr / Aleksa Bećić - Demokrate

varnice u budvi

KRAPOVIĆ: Obećavam da DPS neće upravljati Budvom! I međunarodna zajednica se uključila u pregovore! (VIDEO)

Crna Gora

Šef kabineta predsednika Opštine Nikola Jovanović i potpredsednik Demokrata Dragan Krapović saopštili su da se međunarodna zajednica uključila u pregovore u Budvi.

Oni su poručili da je ovo "još jedan uspeh aktuelne vlasti", kao i da jučerašnji državni udar nije uspeo.

Naveli su da su gradonačelnik Budve Marko Carević i Krsto Radović jedini legitimni predsednici Opštine i SO Budva.

"Svesni ste činjenice da se Opština nalazi u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, a da ona može da se proširi na ostale opštine. Nakon neuspešnog mini državnog udara i amaterskog puča DPS-a uspeli smo da oslobodimo Opštinu i danas se tome svi radujemo", kazao je Jovanović. 

Kako je naveo, izdejstvovano je da pregovori oko razrešenja političke krize otpočnu uz medijaciju Evropske unije, koju su pozvali dase aktivno uključi u proces. 

"Jedini legitimni predsednici su Carević i Radović i oni su od jutros na svojim radnim mjestima, tamo ostaju dok traju pregovori", kazao je Jovanović i zamolio okupljene na razum i dostojanstvo.

Krapović je dodao da je lokalna vlast u Budvi zahvalna na uključenju Evropskoj komisiji, kao i ambasadama SAD i Velike Britanije..

"Želimo da i njima pošaljemo poruku da pomno prate ovaj pregovarački proces. Ono što je današnja pobeda građana Budve, mogu da vam dam reč da DPS neće upravljati ovom Opštinom. To je ključna poruka koja će poći danas iz Budve. Oni koji su juče izazvali nasilje, neće od nas izazvati nasilje, izazvaće dostojanstveno ponašanje, politički i svaki drugi otpor demokratskim i mirnim stedstvima", poručio je Krapović.

Kurir.rs / Vijesti,me,  Foto: Facebook video prtscr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...