DEMOKRATE NA SASLUŠANJU U LIMENCI: Radović i odbornici pred istražiteljima Specijalnog policijskog odeljenja!
Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

budva prst u oku vlasti

DEMOKRATE NA SASLUŠANJU U LIMENCI: Radović i odbornici pred istražiteljima Specijalnog policijskog odeljenja!

Crna Gora -

Predsednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića saslušaće danas istražitelji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Radović je pozvan da u 14 časova da izjavu u “Limenci”. U toku je pred istražiteljima, na čijem čelu je Milivoje Katnić, saslušanje odbornika Demokrata Gojka Liješevića.

Protiv Radovića i Liješevića budvanski DPS je podneo krivičnu prijavu da su svesno, predsedavajući sednicama lokalnog parlamenta 29. i 30.maja, te 3. juna, kršili zakon i onemogućili novoj skupštinskoj većini da glasa za smenu Radovića i gradonačelnika Marka Carevića. Radović je u više navrata isticao da je predsedavao sednicama u skladu sa zakonom.

Danas je saslušana i sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić po krivičnoj prijavi DPS, SD i Crnogorske, jer im je onemogućila da sednicu Skupštine opštine održe u skupštinskoj sali. Sednica je potom održana u konferencijskoj sali TN “Slovenska plaža”.

“Na saslušanju sam izjavila da je moje postupanje isključivo u skladu sa zakonom i internim opštinskim procedurama, bez namere da ikome uskratim njegova prava. Istakla bih korektnost policijskih službenika i lepo ophođenje, ali i činjenicu da sam prijavljena kao javni funkcioner, što po Zakonu o lokalnoj samoupravi nisam, ali uz predsednika SO Krsta Radovića protiv koga je podneta prijava, ipak sam predmet Specijalnog tužilastva. Ovo je vrlo proračunat postupak, ali da se nadam da će nadležni biti nepristrasni i krajnje profesionalni u daljem postupku”, kazala je "Vijestima" Vukotić Jelušić.

Kurir.rs / Vijesti.me, Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track