AMFILOHIJE POZVAO VERNIKE: U litijama da se pridržavamo mera protiv korone
Foto: EPA/ Boris Pejović

"čuvamo sve oko sebe"

AMFILOHIJE POZVAO VERNIKE: U litijama da se pridržavamo mera protiv korone

Crna Gora -

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohija pozvao je danas vernike i ostale učesnike molitvenih litija da se i u litijama i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mera protiv širenja korona virusa, koje se odnose na ličnu higijenu i zdravstvenu zaštitu.

"Dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji", navodi se u pozivu.

Mitropolit Amfilohije javno je pozvao Državno tužilaštvo i Upravu policije, kao i druge nadležne organe, da se pre i posle litija ponašaju zakonito i da ne donose nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vernog naroda zbog učešća na litijama.

U više gradova u Crnoj Gori u nedelju će biti održane litije, koju će u Podgorici predvoditi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a u Budvi vladika Joanikije.

Mitropolit će u 19 časova služiti moleban u Hramu Hristovog Vaskrsenja, a potom i litija proći ulicama glavnog grada Crne Gore. U isto vreme biće služen moleban u Crkvi Svete Trojice na Starom gradu u Budvi, a potom će krenuti litija.

Litije u Crnoj Gori sa zahtevom da se uklone sporne anticrkvene odredbe u Zakonu o slobodi veroispovesti, obnovljene su 14. juna posle proglašenja prestanka epidemije u toj zemlji.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track