PREKRŠILI DOGOVOR: Vladimir Bulatović i Snežana Kuč ušli u opštinu Budva, privatno obezbeđenje ipak u zgradi!
Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

napeto u budvi

PREKRŠILI DOGOVOR: Vladimir Bulatović i Snežana Kuč ušli u opštinu Budva, privatno obezbeđenje ipak u zgradi!

Crna Gora -

Vladimir Bulatović i Snežana Kuč koje je nova odbornička većina u Budvi imenovala za vršioce dužnosti predsednika Opštine i Skupštine opštine jutros su došli u zgradu opštine čime je prekršen ključni dogovor za dijalog o rešavanju krize i smirivanju tenzija u gradu.

Preduslov dijaloga da niko od čelnika dve vlasti - Marko Carević i Krsto Radović sa jedne i Bulatović i Kuč sa druge, ne dolaze u Opštinu dok traje dijalog.

Takođe, prekršen je i dogovor da privatno obezbeđenje, koje je bilo angažovano, izađe iz zgrade Opštine. Pripadnici dve privatne agencije jutros su u holu zgrade.

Nastavak dijaloga, koji je započet u petak i trajao celoga dana, zakazan je danas u 10 časova u zgradi Akademije znanja.

U petak je Službeni list Crne Gore objavio odluke sa paralelne sednice održane 11.juna u TN “ Slovenska plaža”, na kojoj su 17 odbornika smenili gradonačelnika i šefa parlamenta Marka Carevića i Krsta Radovića, te imenovali za vršioce dužnosti Bulatovića i Kuč. Protiv direktora Službenog lista Radović i sekretarka za lokalnu samouoravu Milijana Vukotić Jelušić podneli su krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je objavio nepečatirane odluke.

Kurir.rs / Vijesti.me, Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track