neredi

HAOS U BUDVI! SPECIJALCI SPREMNI: Policijsko pojačanje stiglo pred Opštinu, spremaju se hapšenja funkcionera (VIDEO)

Crna Gora -

Specijalne policijske snage ponovo su jutros ispred zgrade Skupštine opštine Budva, a poslanici i odbornici Demokrata probili su kordon privatnog obezbeđenja i ušli u zgradu.

POLICIJSKO POJAČANJE PRED OPŠTINOM

Kako se saznaje, ispred Opštine Budva stiglo je policijsko pojačanje, a sumnja se da se sprema hapšenje rukovodstva Opštine budva. Funkcioneri Demokrata su u kancelariji predsednika SO Budva Krsta Radovića.

Građani su i dalje ispred zgrade.

Predsednik SO Budva Krsto Radović saopštio je okupljenom narodu ospred opštine da ima informaciju da se sprema nasilno hapšenje njega i drugih gradskih čelnika koji se nalaze na svojim radnim mestima u zgradi opštine.

"Danas smo opet na radnim mestima, ali imam informaciju da će mene i moje kolege iz odborničkog i poslaničkog kluba, nasilno uhapsiti i privesti, po nalogu Vladimira Bulatovića i Snežane Kuč, kazao je danas okupljenima ispred zgrade Opštine predsednik SO Budva Krsto Radović.

"Malo im je bilo što su krvavili ruke onaj dan, nego hoće i danas. Odbornici koji stoje iza ove otimačine, iza uzurpacije vlasti, su identično i isto odgovorni kao ovo dvoje", rekao je on sa prozora kancelarije i dodao:

"Budite tu u što većem broju, samo nemojte da nasrćete na organe reda."

foto: Facebook video prtscr / URA Budva

Na jednom od snimaka vide se pripadnici specijalne policijske jedinice, kako se navodi iz Bara, kako su nedaleko od zgrade opštine u "poslednjim pripremama", a u blizini su spremna i ambulantna kola.

Nezvanično, u okolinu opštine stigle je više od 100 pripadnika SAJ, a očekuju se i iz Cetinja i Herceg Novog.

Svi prisutni ponavljaju instrukcije narodu da se ponašaju isključivo nenasilno i mirno jer je, kažu, očigledno da onima koji na silu žele da uzmu vlast odgovaraju scene nereda i scenario nasilja.

foto: Facebook video prtscr / URA Budva

Nakon ulaska gradskih funkcionera u zgradu Opštine Budva osvanuo je snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi da je privatno obezbeđenje, čiji kordon je jutros probijen, izbačeno iz zgrade.

Predsednik SO Budva Krsto Radović je u svom kabinetu, dok je Snežana Kuč, odbornica DPS-a koja je izabrana da bude VD predsednika SO bila u hodniku.

Policija je, kako se vidi na ovom snimku, ušla u kabinet predsednika opštine i tražila spisak ovlašćenih lica koja sede unutra:

Odbornici Demokrata nalaze se u kancelariji predsednika SO Budva, a Dragan Krapović je poručio da neće izlaziti, i "da ih polcijska hunta sve pohapsi“.

Kordon policijskog obezbeđenja je probijen uz, kako se na snimku čuje, povike "Lopovi, lopovi", a nakon ulaska u kancelarije, Demokrate su se obratile okupljenom narodu ispred zgrade opštine i poručile da ostanu mirni i da ne vređaju policiju.

U kabinetu predsednika Opštine Budva Marka Carevića u toku je kolegijum kojem prisustvuju svi predstavnici političkih partija.

Krapović: Opšina je naša i biće naša, a policiojska hunta neka upada!

Potpedsednik Demokrata i nekadašnji gradonačelnik Budve Dragan Krapović potvrdio je da su izabrani gradski funkcioneri na svojim radnim mestima, u sbvojim kancelarijama i da neće izaći dok se situacija "na neki način ne reši".

Ukoliko, kako je rekao, policijska hunta smatra da ponovo treba da upadne i bije poslanike, onda je to prava poruka i Briselu i Vašingtonu i Londonu, i svim ostalim međunarodnim adresama.

Krsto Radović: Lopovi neas neće isterati bez da nas ubiju!

Predsednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović obratio se sa prozora kabineta okupljenom narodu koji se nalazi ispred zgrade i poručio da nema odustajanja.

foto: Youtuibe prtscr / Vijesti online

"Kao što vidite danas smo opet na svojim radnim mestima. Prevaranti, lažovi i lopovi nas više odavde neće isterati bez da nas ubiju".

On je poručio i da je policija zloupotrebljena.

"Gospodo, ova policija je zloupotrebljena i bačena u blato, nemojte prema njima ništa ružno da kažete. To su naše komšije i prijatelji" poručio je Radović sa prozora.

Susret Krsta Radovića i Snežane Kuč u opštinskim prostorijama izgledao je ovako:

Podsetimo, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč koje je nova odbornička većina u Budvi imenovala za vršioce dužnosti predsednika Opštine i Skupštine opštine jutros su došli u zgradu opštine čime je prekršen ključni dogovor za dijalog o rešavanju krize i smirivanju tenzija u gradu.

Takođe, prekršen je i dogovor da privatno obezbeđenje, koje je bilo angažovano, izađe iz zgrade Opštine. Pripadnici dve privatne agencije od jutros su u holu zgrade.

Kurir.rs / In4s.net, Vijesti, Foto: Facebook video prtscr / Demokrate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track