GRADONAČELNIK BUDVE: Ovo je narodna policija, shvatili su da su pogrešili! Mi smo ovde, ali iznenađenja su moguća!
Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

na ivici

GRADONAČELNIK BUDVE: Ovo je narodna policija, shvatili su da su pogrešili! Mi smo ovde, ali iznenađenja su moguća!

Crna Gora -

Dijalog "dve vlasti" u Budvi propao je, a kolegijum, kojim je rukovodio, ranije tesnom većinom smenjeni gradonačelnik Marko Carević je zaključio da je za razjašnjenje budvanske krize neophodna medijacija Evropske uniije.

Bez njihovog aktivnog učešća suprostavljene strane u Budvi ne mogu da se dogovore I postoji mogućnost da niko neće znati u, kako navode, kojem pravcu stvari mogu da idu.

Carević se okupljenom narodu ispred zgrade opštine Budva obratio pomoću megafona koji mu je dala policija i poručio:

"I ovo je primer da je naša policija narodna policija i da je shvatila da je pogrešila onaj dan. Imali smo danas puno obaveza, puno zaostajemo sa radom a sve to ide na štetu građana. Mi smo od jutros na našim radnim mestima i hvala vam na podršci. Od ovog načina nećemo odustati jer ste vi vašom voljom izabrtali nas kao vaše legitimne predstavnike. Mi smo ovde, moguća su iznenađenja da se opet pokuša silom ali čini mi se da su svi shvatili da tako neće ići" rekao je Carević.

On je poručio da je dijalogu data šansa ali je, kako je rekao, jasno da suprotna strana to ne želi.

"Mi smo spremni na dijalog, ali da za sto sednu neki ozbiljni, a ne ovi koji su izigrali datu reč" zaključio je.

Dijalog političkih partija propao je nakon što su Vladimir Bulatović i Snežana Kuč iz DPS-a jutros ušli u zgradu Opštine, umesto da dođu na razgovor u zgradu Akademije znanja.

Ostali učesnici zakazanog razgovora, potpredsednik Demokrata Dragan Krapović, Nikola Jovanović iz DF-a, Bozena Jelušić iz URA i Krsto Rađenovic iz SNP-a poručili su da su DPS, SD, Crnogorska "prevarili i izigrali dogovor", te da su glavni akteri odbili pregovore i time preuzeli odgovornost za sve sto će se dešavati u Budvi. Sve detalje o napetostima u Budvi pročitajte OVDE.

Kurir.rs Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track