PREMIJER CG OTKRIO KO SU MOMCI U BELOM KOJI NE DAJU DA SE UĐE U OPŠTINU BUDVA: Bulatović ih je angažovao! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr

neverovatno

PREMIJER CG OTKRIO KO SU MOMCI U BELOM KOJI NE DAJU DA SE UĐE U OPŠTINU BUDVA: Bulatović ih je angažovao! (VIDEO)

Crna Gora -

Dok su ze zaposleni i građani pred zgradom Opštine Budva pitali ko su "momci u belim majicama" koji im nisu dali da uđu na svoja radna mesta, premijer Crne Gore Duško Marković je u Skupštini potvrdio da je predstavnik Crnogorske Vladimir Bulatović angažovao privatno obezbeđenje iz Nikšića i potpisao ugovor sa tom firmom.

Marković je to izjavio kada ga je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović upitao ko su ljudi u opštini Budva u majicama na kojima piše "obezbjeđenje" koji, kako je kazao, bez ovlašćenja određuju ko može da uđe u zgradu Opštine.

"U Budvi je angažovano privatno obezbeđenje iz Nikšića", kazao je Marković u parlamentu, dodajući da na to pitanje ne treba da odgovora jer nije nadležnost Vlade gde koje privatno obezbeđenje radi.

Dragan Krapopvić, potpredsednik Demokrata i nakadašnji gradonačelnik Budve rekao je da je takav potez direktno krivično delo.

"Ukoliko je samozvani predsednik Opštine Budva Bulatović to samostalno uradio, onda je direktno prekršio Zakon o javnim nabavkama i ne prestaje se sa krivičnim delima", zaključio je Krapović.

foto: Youtube prtscr

Krapović rekao je da će insistirati na tome da svi odgovorni za "gaženje Ustava, prava i političke volje građana" budu kad-tad adekvatno procesuirani.

"Nakon političkog poraza DPS u Budvi, prešli su na brutalni napad na legalno i legitimno izabrane predstavnike vlasti u gradu kako bismo se moje kolege i ja povukli iz odbrane prava i Ustava. U njihovim saopoštenjima, nama su direktno nacrtane mete, apostrofirani smo kao neko prema kome bi se trebalo represivno ponašati, iako smo se od početka ponašali evropski, demokratski, dostojanstveno i po Poslovniku, a što je najbvažnije konstantno smo pozivali na smirivanje tenzija" rekao je on.

Danas, kako je objasnio, imamo situaciju u kojoj su svi službenici, predstavnici sindikata, odbornici itd, izbačeni iz zgrade Opoštine u kojoj se nalazi isključivo Bulatović sa nekoliko desetina članoiva Uprave policije i isto toliko članova nekog privatnog obezbeđenja.

Podsetimo, u najnovijim incidentima u Opštini Budva, privatno obezbeđenje nije dozvolilo izabranim rukovodiocima da uđu u zgradu opštine. Oni su izgurali gradonačelnika Marka Carevića i nisu mu dozvolili da uđe u zgradu. Policija je zapretila obezbeđenju da će reagovati ako bude dirala javne funkcionere.

Detaljnije o incidentima i tenziojama u Budvi pročitajte OVDE.

Kurir.rs, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track