Najnovije vesti

CAREVIĆ I JOŠ 3 FUNKCIONERA PUŠTENI NA SLOBODU: Puč u Budvi neće proći!
Foto: Youtube/Printscreen

nasilna smena vlasti

CAREVIĆ I JOŠ 3 FUNKCIONERA PUŠTENI NA SLOBODU: Puč u Budvi neće proći!

Crna Gora

Na slobodu su, nakon današnjeg privođenja, pušteni predsednik Opštine Marko Carević i predsednik Skupštine opštine Krsto Radović, te odbornici DF Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović.

 

Carević se prethodno oglasio iz policije.

"Drže nas još u policiji, na pravdi Boga. Puč u Budvi neće proći. Neko će morati da plati prebijanje ljudi i dece", izjavio je legalni predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević.

Crnogorska policija je zbog današnjih incidenata u Budvi uhapsila 17 ljudi, dok je jedan policajac povređen. Kako se navodi u saopštenju, policija je zasuta kamenicama, dimnim bombama i drugim predmetima, nakon čega je upotrebila suzavac.

U Budvi danima već traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti.

Nova većina u SO Budva, koju predvodi Demokratska partija socijalista, uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža, čemu su prethodili incidenti.

Do tada je vlast obavljala koalicija Demokrata i Demokratskog fronta, ali je jedan njihov odbornik odlučio da ih napusti i podrži novu vlast, te oni smatraju da se radi o političkoj korupciji.

Potom je bilo nereda i hapšenja, ali je bilo dogovoreno da se pokuša naći kompromis.

Pre dva dana je, međutim, ponovo došlo do incidenata oko preuzimanja vlasti jer su poslanici i odbornici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog obezbeđenja i ušli u zgradu Opštine.

Kurir.rs/Novosti.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...