NIKŠIĆ NA NOGAMA: Pevalo se Oj Kosovo, Kosovo, a kad je policija poručila da se raziđu evo kakav odgovor su dobili VIDEO
Foto: Facebook/Никола Горановић

ustali protiv mila

NIKŠIĆ NA NOGAMA: Pevalo se Oj Kosovo, Kosovo, a kad je policija poručila da se raziđu evo kakav odgovor su dobili VIDEO

Crna Gora -

Ispred zgrade Opštine Nikšić okupili su se građani u znak podrške opoziciji u Budvi. Stigao i veći broj policijskih vozila.

Nakon što se demonstranti nisu razišli, policija je bacila suzavac, dimne bombe i koristila biber sprej.

Pripadnici intervente pod punom opremom obezbeđuju ulaz u zgradu Opštine. Narod ih dočekao aplauzom i skandiranjem "Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora, Milo lopove". Čula se i pesma "Oj, Kosovo, Kosovo".

Ispred Opštine je više od stotinu građana, a okupljeni skandiraju i "Carević Bato".

Prethodno je policija tražila od građana da se raziđu, na šta su građani odgovorili glasnim povicima "Ua, ustaše".

Više od 200 građana je krenulo od opštine Njegoševom ulicom ka centru grada skandirajući "Ne damo svetinje" i "Milo lopove".

Crnogorska policija saopštila je večeras da je zbog izazivanja nereda u Nikšiću privela dve osobe, a povređena su četiri policajca.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, večeras se na Trgu Save Kovačevića bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupa od oko 250 građana kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

"Policija je okupljenim građanima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu na šta su se oni oglušili i u pravcu policije počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete upućujući im uvredljive reči. Ovom prilikom su građani oštetili više službenih vozila Uprave policije a četiri službenika Uprave policije su povređena u ovom incidentima", saopšteno je iz policije.

Policija je, kako kažu, primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila ručni sprej prema grupi lica, nakon čega su građani nastavili sa napadima na policiju.

"Policija upotrijebila hemijsko sredstvo i grupa je razbijena. Brzom i efikasnom reakcijom policije brzo je uspostavljen stabilna javni red i mir", kaže se u saopštenju.

Policija navodi da intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u incidentima a za sada su dva lica privedena u službene prostorije radi preduzimanja dalji mera i radnji.

U toku su dalje policijsko-tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track