TEROR MILOVOG REŽIMA! PRIVODILI I SESTRU LIDERA SRBA! Andrija Mandić: Samo mi još majku nisu uhapsili!
Foto: EPA/Boris Pejović, Printscreen

haos u Crnoj Gori

TEROR MILOVOG REŽIMA! PRIVODILI I SESTRU LIDERA SRBA! Andrija Mandić: Samo mi još majku nisu uhapsili!

Crna Gora -

Odlučan Predsednik Nove srpske demokratije, čija je rođena sestra Ksenija Mandić Kljajić provela noć u pritvoru, kaže za Kurir da čeka rezultate testa na
koronu i da će nakon toga hitno napustiti VMA

Crnogorska policija uhapsila je u noći između srede i četvrtka čak 41 osobu zbog protesta protiv režimskog nasilja u gradovima širom Crne Gore!

Policija je najavila da će krivično i prekršajno goniti čak 54 osobe, a među privedenima našla se i sestra jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića - Ksenija Mandić Kljajić.

Mandić u razgovoru za Kurir ističe da je njegova sestra uhapšena i da je prenoćila u pritvoru, pa je sutradan puštena, jer je u pritvor nosila lekove svojoj prijateljici, poslanici Marini Jočić.

Teror

- Moja sestra je uhapšena u sredu, kao i poslanica Marina Jočić i poslanik Milun Zogović, i na desetine građana u drugim mestima su uhapšeni. Marina je prijateljica moje sestre i pozvala ju je iz policije da joj donese lekove. Ona je došla, pa su i nju zadržali i optužili za nepoštovanje policijskih službenika - naveo je Mandić i dodao da su mu do sada hapsili svakog člana porodice. - Jedino moja majka od cele porodice nije hapšena, još samo nju ostaje da uhapse! Ne mogu reći da je sve to slučajno - navodi Mandić. Dodaje da trenutno boravi na VMA u Beogradu, gde se oporavlja nakon operacije, ali i da se sprema za hitan povratak jer se situacija otela kontroli.

- U sredu je pokazana neverovatna brutalnost režima i policije i taj pokušaj zastrašivanja građana ne daje nikakve rezultate, samo proizvodi još veći otpor. Na jednoj strani je sila, a na drugoj narod - naveo je Mandić i dodao da čeka rezultate testa na koronavirus i da će se nakon toga hitno uputiti ka Crnoj Gori.

Sila protiv naroda

Inače, nakon eskalacije situacije u Budvi, kada je policija intervenisala protiv okupljenog naroda i bacila suzavac, građani su se u sredu okupljali u Budvi, Podgorici, Nikšiću, Baru, Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju u znak pobune protiv nasilja policije. Podsetimo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za hrvatske medije juče je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu za nerede u Crnoj Gori, ističući da „SPC pretenduje da upravlja Crnom Gorom i da je vrati na pozicije teokratske države iz srednjeg veka“.

Ksenija Mandić Kljajić puštena iz pritvora

Ksenija Mandić Kljajić, sestra Andrije Mandića, juče je puštena je iz pritvora u Podgorici - potvrdio je Andrija Mandić.

Ksenija Mandić Kljajić uhapšena je sinoć u Podgorici, kada je poslanici Demokratskog fronta Marini Jočić, koja se takođe nalazi u pritvoru, odnela lekove.

Pukla sezona

Turisti zaobilaze Crnu Goru

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović rekao je juče da u Crnoj Gori boravi oko 5.800 turista - oko deset odsto manje u odnosu na isti dan prošle godine. Davidović je rekao da je epidemija koronavirusa izuzetno negativno uticala na broj turista u Crnoj Gori. - Nepridržavanje pravila, nepoštovanje preporuka dovelo je do toga da se virus vratio, da brojevi skaču iz dana u dan. Znam da ekipe Instituta za javno zdravlje čine sve da što pre pronađu kontakte i da se situacija stavi pod kontrolu - rekao je Davidović.

Kordon blokirao prilaz

Niko ne može da uđe u zgradu opštine Budva

Zgrada opštine Budva juče je zatvorena, a specijalni državni tužilac najavio je izuzimanje dokumentacije u trenutku dok je rukovodstvu opštine zabranjen ulazak u zgradu.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović priveden je u sredu u Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici, zajedno s potpredsednikom demokrata Draganom Krapovićem i izvršnom direktorkom budvanskog „Vodovoda“ Jasnom Dokić u okviru istrage koje je pokrenuta oko blokade zgrade opštine i „stvaranja kriminalne organizacije“, prema navodima crnogorske policije. U Budvi je juče uhapšeno sedam vatrogasaca, pripadnika Službe zaštite i spasavanja u tom gradu zbog sumnje da su deo kriminalne grupe, prenela je TVCG.

Kristina Vasković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track