Najnovije vesti

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Događaji u Budvi najsramnije što se događalo u Crnoj Gori
Foto: Printscreen Youtube/Острог Тв Студио

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Događaji u Budvi najsramnije što se događalo u Crnoj Gori

Crna Gora

PODGORICA - Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je večeras u Tivtu da su poslednji incidenti i neredi oko preuzimanja vlasti u Tivtu nešto najsramnije što se događalo u Crnoj Gori.

On je rekao da je blagodaran opoziciji koja se borila protiv usvajanja "antievropskog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi veroispovesti", ali i zato što je prihvatila njegov poziv da ne politizuje litije.

"Ako vlast hoće da i na izborima nešto uradi, mnogo im je pametnije da diskriminatorski Zakon o slobodi veroispovesti odmah sada ukine", poručio je Amfilohije tokom besede posle večerašnje litije u Tivtu.

Kako je dodao, bez obzira ko vladao ovim krajevima, bez obzira na sve te okupatore, nikad ovaj narod Boke nije morao da peva i kliče ovo "ne damo svetinje" što danas mora.

"Nikada naši hramovi nisu bili ugroženi kao sada", podvukao je mitropolit Amfilohije, obraćajući se vernicima koji su se nakon litije okupili pred crkvom Svetog Save.

"Nijedan okupator nije progonio sveštenike kao što oni danas rade, bezumno hoće da otimaju crkve a to nije radila dosad nijedna vlast", kazao je Amfilohije.

Ocenio je da su tvrdnje Đukanovića da SPC ugrožava Crnu Goru ;"bezumne" i upozorio da on danas protiv sopstvenog naroda primenjuje političku represiju poput one koju je stari režim 1989. primenjivao protiv njega.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...