I DALJE NAPETO U CRNOJ GORI Izbor predsednika opštine i SO Budva! Svuda je policija, u zgradi je i privatno obezbeđenje
Foto: Printscreen Youtube/ Svet na dlanu

sednica lokalnog parlamenta

I DALJE NAPETO U CRNOJ GORI Izbor predsednika opštine i SO Budva! Svuda je policija, u zgradi je i privatno obezbeđenje

Crna Gora -

Predsednici opštine i Skupštine opštine Budva trebalo bi da budu izabrani na danas sednici lokalnog parlamenta koja je zakazana za 10 sati po hitnom postupku. Kako prenose crnogorski mediji, interventna jedinica je na ulazu je zgrade Skupštine opštine Budve, a unutar zgrade su i pripadnici privatnog obezbeđenja. Mediji nisu pozvani na sednicu.

Sednicu je zakazala vršilac dužnosti predsednika budvanske skupštine Snežana Kuč. Na dnevnom redu je i saglasnost na rešenje o razrešenju potpredsednika opštine Marka Markovića.

U obrazloženju se navodi da je Poslovnikom skupštine predviđeno da se sednica može sazvati po hitnom postupku u roku kraćem od deset dana u slučaju nastupanja okolnosti kojima se ugrožava imovina veće vrednosti.

"To se odnosi i na postojanje neodložne potrebe za rešavanjem i razmatranjem određenog pitanja ili odnosa čije nerešavanje bi prouzrokovalo ili moglo prouzrokovati štetne posledice", kaže se u obrazloženju.

Navodi se da je dnevni red sednice u subotu predložen na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i da su se stekli uslovi da se sazove po hitnom postupku. Sednica će biti održana, kako se navodi u sazivu, u zgradi Opštine, u sali gde se održavaju sednice Skupštine, prenela je RTCG.

Predsednike opštine i skupštine Marka Carevića i Krsta Radovića novoformirana odbornička većina smenila je 11. juna. Tada su na te funkcije kao vršioci dužnosti imenovani Vladimir Bulatović i Snežana Kuč.

Pre sednice na kojoj bi trebalo da budu imenovani čelnici budvanske opštine, biće održano zasedanje na kojem će biti razrešeni stari i izabrani novi predsednici skupštinskih odbora.

Biće razmatrana informacija Bulatovića o aktivnostima na deblokadi računa Opštine. Na dnevnom redu je Predlog zaključka o davanju saglasnosti za angažovanje dodatnog obezbeđenja radi sprečavanja opasnosti po lica i imovinu opštine.

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva ušli su u zgradu Opštine Budva, ispred koje su i danas policijske snage, radi izuzimanja dokumentacije.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track