ZAVRŠENA PRVA SEDNICA U SO BUDVA: Odbornici se vratili u kancelarije, u sali bila i osoba koja je u samoizolaciji? VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/ Portal Radio Televizija Budva

nisu davali izjave

ZAVRŠENA PRVA SEDNICA U SO BUDVA: Odbornici se vratili u kancelarije, u sali bila i osoba koja je u samoizolaciji? VIDEO

Crna Gora -

Sednica SO Budva je završena, a odbornici su se u pratnji policijskih inspektora vratili u kancelarije svojih političkih partija u Zgradu zavoda za izgradnju. Oni nisu hteli da daju izjave, prenose crnogorski mediji. Lider Demokrata Budve i odbornik Mijomir Pejović rekao je da je među odbornicima u sali SO Budva osoba koja je u samoizolaciji.

Na upravo završenoj sednici Vladimir Bulatović je obrazložio nekoliko modela na koji način može biti deblokiran račun Opštine. Sada je pauza do 14 časova kada će početi druga hitna sednica koju je zakazala Snežana Kuč. Medijima, a ni odbornicima nisu dostavljeni predlozi ko su kandidati za gradonačelnika i šefa parlamenta.

Interventna jedinica je na ulazu zgrade Skupštine opštine Budve, a unutar zgrade su i pripadnici privatnog obezbeđenja.

Predsednik SO Budva Krsto Radović kazao je da se danas ne održava sednica parlamenta, već korona parti, te da su zgaženi svi zakoni.

"Kao što su naredili da se građani Budve bace pod noge ovim specijalcima", kazao je Radović i ponovio da su za stanje u Budvi odgovorni ministarka Suzana Pribilović, Nikola Divanović, Predrag Jelušić i Snežana Kuč. Nikola Jovanović, šef kabineta Marka Carevića, bivšeg predsednika opštine, kazao je da medijima nije dozvoljen ulazak, čime nije ispunjen osnovni uslov- javnost i prisustvo javnosti na sednicama.

"Angažovana je promotivna marketinška agencija Info biro da snima ovaj predizborni skup DPS-a. Oni nemaju legitimitet da donose bilo kakvu odluku, jer sve što budu doneli je pravno neobavezujuće, predstavlja izvršenje krivičnog dela, pravno nasilje, pravnu hajdučiju i završetak lokalnog državnog udara", kazao je Jovanović, prenele su Vijesti.

Niko od odbornika vladajuće koalicije iz redova DF, Demokrata, SNP, URA, nije hteo da uđe u skupštinsku salu, iako su bili na spisku, i time pokazali da ne daju pravni legitimitet sednici.

Pejović: U skupštinskoj sali je osoba koja je u samoizolaciji

Lider Demokrata Budve i odbornik Mijomir Pejović kazao je da je među odbornicima u skupštinskoj sali SO Budva osoba koja je u samoizolaciji.

"Molim novinare da provere da li je ta osoba u skupštinskoj sali. Ne dolazi na posao jer je u samoizolaciji, a danas je došla na sednicu", rekao je Pejović.

Za 14 časova zakazana je druga sednica na kojoj se biraju gradonačelnik i predsednik Skupštine opštine, i razrešava dužnosti potpredsednik Opštine Marko Marković iz Demokrata.

Kurir.rs/Sputnjik/Vijesti.me

Foto: Printscreen Youtube/Portal Radio Televizija Budva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track