NEĆETE ČETNICI, BOŽIJU VAM VJERU DAJEM, NI MILIMETAR! Ovo su reči đakona CPC, zbog kojih je dobio KRIVIČNU PRIJAVU
Foto: Printscreen YouTube

dugo godina bio je profesionalno vojno lice

NEĆETE ČETNICI, BOŽIJU VAM VJERU DAJEM, NI MILIMETAR! Ovo su reči đakona CPC, zbog kojih je dobio KRIVIČNU PRIJAVU

Crna Gora -

Novi izlivi mržnje prema svemu što je srpsko u Crnoj Gori.

Protiv đakona kanonski nepriznate "crnogorske pravoslavne crkve" podneta je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvredljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, i da je pozivao na nasilje.

Protiv S. M. iz Tivta podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, saopštila je Uprava policije Crne Gore. Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je komentar postavio S. M. (45) iz Tivta, đakon kanonski nepriznate takozvane CPC.

- Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama S. M. stiču elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje - navodi se u saopštenju.

- Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, "Bljesak" i "Oluja" će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multuetnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko! - napisao je Mašanović uz postavljen link pesme "Svetinja" hrvatskog pevača i desničarskog političara Miroslava Škore.

Nešto kasnije, Mašanović je obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama. Mašanović (45) je, inače, poreklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovini, a u Tivtu živi od detinjstva.

Kako se navodi, dugo godina bio je profesionalno vojno lice - podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gde je dobio otkaz, posle čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsednika Skupštine Crne Gore.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track