Najnovije vesti

NEĆETE ČETNICI, BOŽIJU VAM VJERU DAJEM, NI MILIMETAR! Ovo su reči đakona CPC, zbog kojih je dobio KRIVIČNU PRIJAVU
Foto: Printscreen YouTube

dugo godina bio je profesionalno vojno lice

NEĆETE ČETNICI, BOŽIJU VAM VJERU DAJEM, NI MILIMETAR! Ovo su reči đakona CPC, zbog kojih je dobio KRIVIČNU PRIJAVU

Crna Gora

Novi izlivi mržnje prema svemu što je srpsko u Crnoj Gori.

Protiv đakona kanonski nepriznate "crnogorske pravoslavne crkve" podneta je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvredljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, i da je pozivao na nasilje.

Protiv S. M. iz Tivta podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, saopštila je Uprava policije Crne Gore. Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je komentar postavio S. M. (45) iz Tivta, đakon kanonski nepriznate takozvane CPC.

- Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama S. M. stiču elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje - navodi se u saopštenju.

- Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, "Bljesak" i "Oluja" će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multuetnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko! - napisao je Mašanović uz postavljen link pesme "Svetinja" hrvatskog pevača i desničarskog političara Miroslava Škore.

Nešto kasnije, Mašanović je obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama. Mašanović (45) je, inače, poreklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovini, a u Tivtu živi od detinjstva.

Kako se navodi, dugo godina bio je profesionalno vojno lice - podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gde je dobio otkaz, posle čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsednika Skupštine Crne Gore.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...