ZGRADA OPŠTINE BUDVA PONOVO POD OPSADOM: Privatno obezbeđenje uručilo Careviću i Radoviću rešenja o razrešenju (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Svet na dlanu

DRAMA U CRNOJ GORI

ZGRADA OPŠTINE BUDVA PONOVO POD OPSADOM: Privatno obezbeđenje uručilo Careviću i Radoviću rešenja o razrešenju (VIDEO)

Crna Gora -

Pripadnici privatnog obezbeđenja uručili su nepečatirana rešenja gradonačelniku Budve Marku Careviću i predsedniku Skupštine opštine (SO) Budva Krstu Radoviću o njihovom razrešenju.

Zagrada Opštine Budva i danas je pod opsadom, a spisak ko može od zaposlenih da uđe nalazi se u rukama pripadnika privatnog obezbeđenja.

Carević je okupljenim građanima rešenje i naveo da je ovo još jedan dokaz kršenja zakonskih propisa.

"Koliko oni brinu o običnom građaninu koji živi od turizma, da mu zabranjuju da uđe i overi papire i pripremi se za sezonu. Ovo nije Opština, ovo je policijska stanica. Ovo je sramota, ovde se već deset dana brutalno krše zakoni ove zemlje, ovde nema jedno slovo u skladu sa zakonom. Ovo je čista okupacija", kazao je Carević.

On je optužio policiju da se neljudski ponaša.

Radović je kazao da danas mesto predsednika Opštine pripada načelniku Centra bezbednosti, a predsednik SO Budva je izgleda komandir stanice policije.

"Ovo je prosto nenormalno. Opština je uhapšena i opkoljena", kazao je Radović.

Carević i Radović zakazali su za 10 časova otvaranje ulice koja vodi do zgrada prosvetara i zaposlenih u Upravi policije, koja je nedavno izgrađena.

Potpredsednik Opštine Budva Marko Marković (Demokratska Crna Gora) optužio je nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da je promenio izbornu volju građana, koja je Ustavom zagarantovana.

"E taj čovek je prevario svoje birače. Vidite li šta se dešava kada se to desi. Ne funkcioniše ništa, zloupotrebljena je policija, Vlada, sudovi. Svi oni trenutno rade za nekakvu mafiju", kazao je Marković.

Privatno obezbeđenje je odbilo da pusti u zgradu i najstarijeg odbornika Gojka Liješevića ( Demokratska Crna Gora) koji je tražio da lično ode do Nikole Divanović (DPS), koga je "nova većina" predvođena DPS u subotu imenovala za gradonačelnika Budve.

Bez prisustva novinara, uz uvrede, psovke, upotrebu biber spreja, fizički kontakt, intervenciju privatnog obezbeđenja i privođenje odbornika DF-a i SNP-a u policiju, koalicija prevođena DPS imenovala je u subotu za gradonačelnika Budve Nikolu Divanovića (DPS), a za šeficu SO Budva Anđelu Ivanović (Crnogorska).

Kurir.rs/in4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track