NAPETO U CRNOJ GORI: Policajci iz Budve odbili sukob sa sugrađanima, angažovana policija sa severa? (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ in4snet

DRAMA

NAPETO U CRNOJ GORI: Policajci iz Budve odbili sukob sa sugrađanima, angažovana policija sa severa? (VIDEO)

Crna Gora -

Policijski službenici iz Budve navodno nisu želeli sukobe sa svojim sugrađanima. Naime deo policajaca Centra bezbednosti Budva, zatražili su bolovanje, ili odmor, kako ne bi učestovavali u eventualnim nemirima u Budvi, nezvanično saznaje IN4S.

Iz tog razloga je navodno angažovan deo pripadnika policije sa severa. Na pitanja, da li je u Budvi angažovano ljudstvo iz drugih opština, i iz kojih, Uprava policije nije odgovorila.

Takođe, navodno je došlo i do verbalnog sukoba između direktora policije Veselina Veljovića i komandira policije u Budvi, zbog prekoračenja policijskog ovlašćenja i prekomerne upotrebe sile, nezvanično saznaje IN4S.

Podsećamo, proteklih par nedelja, policija je više puta brutalno intervenisala, i prebijala građane Budve.

Snimci koji su objavljivani u medijima, i na društvenim mrežama, svedoče o brutalnosti policije, koja je primenjivana u toku političke krize u tom gradu.

Građani su prebijani na ulici, ubačen je suzavac u salu u kojoj su deca trenirala, a posebno ogorčenje javnosti, izazvala je slika, na kojoj policajac kolenom pritiska vrat savetnika za finansije gradonačelnika Budve, Mladena Mikijelja.

Ono što je takođe karakterisalo policijsko postupanje u Budvi, bilo je prisustvo policije, pod punom opremom, ali bez identifikacija, što je zakonom zabranjeno. Savet za građansku kontrolu policije, zatražio je da svi pripadnici policije, moraju imati jasno istaknutu policijsku značku kao i identifikaciju.

Kurir.rs/in4s.net

Foto: Printscreen Youtube/in4snet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track