Najnovije vesti

CRNA GORA: Proglašena epidemija na severu zemlje, evo kakva je situacija na jugu
Foto: Printscreen YouTube/Vijesti.me

opasno

CRNA GORA: Proglašena epidemija na severu zemlje, evo kakva je situacija na jugu

Crna Gora

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas da pooštri privremene epidemijske mere na celoj teritoriji Crne Gore i posebno u više opština Severnog regiona.

„Konstantan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom i to na teritoriji cele države, posebno ugroženom Severnom i Centralnom regionu, i činjenica da sve veći broj obolelih ne uspeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije ukazuje na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama, zbog čega je NKT dalo saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na teritoriji opština: Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje“, saopštio je NKT.

NKT je produžilo do 15. jula primjenu mera donetih 25. juna za opštinu Rožaje, dok je primjena mera donetih 2. jula za opštinu Gusinje produžena do 17. jula.

Zabranjuju se na celoj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabavno-muzički programi: koncerti, živi nastupi muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.

Rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti), uključujući ugostiteljske objekte na kupalištima i plažama ograničava se na teritoriji Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i opština Plužine, Šavnik, Žabljak, Nikšić, Danilovgrad, Tuzi, Kolašin i Mojkovac do 22 časa.

U Južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče doneto ograničenje rada ugostiteljskih objekata do ponoći.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...