Najnovije vesti

KO JE BIO UBIJENI SAŠA KLIKOVAC: Član opasne zagoričke bande, pre 3 godine priveden i sa Sorajom
Foto: Printscreen/RTCG

dobro poznat policiji

KO JE BIO UBIJENI SAŠA KLIKOVAC: Član opasne zagoričke bande, pre 3 godine priveden i sa Sorajom

Crna Gora

Ubijeni Saša Klikovac u policijskim dokumentima zaveden je kao član tkz. „zagoričke bande“, koja se tokom kriminalnog uspona, u poslednje dve godine tokom robijaških dana u Spužu povezala sa moćnim klanom iz Kotora.

"Zagorička banda“ na čijem su čelu prema policijskim evidencijama braća od strica Vidoje i Radosav Stanišić su za manje od decenije prešli put od sitnih prestupnika i gradskih nasilnika do visokopozicioniranih članova kavačkog klana, na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i nedavno ranjeni u Kijevu Radoje Zvicer.

Veruje se da Zagoričani, za vreme kriminalnog uspona, imali obilatu zaštitu ljudi iz bezbednosnog sektora, koji su ili traljavo vodili istrage ili „čistili” nepočinstva članova prigradske bande...

Ime Saše Klikovca prvi put se u javnosti pominje u leto 2012. godine, kada je u akciji „Fokus“, uhapšena desetočlana hakerska grupa, okrivljena da je sa inostranih računa na prevaru skinula više od milion evra.

Tog leta članovi bande su se šepurili novim „hamerima“, koje je policija kasnije u nekoliko navrata oduzimala i nakon provera vraćala Zagoričanima.

foto: EPA/Boris Pejović

Tokom sudskog postupka utvrđeno je da je grupa uspela da sa računa banaka podigne 280.000 evra, zbog čega su ukupno dobili preko 20 godina robije.

Saša Klikovac je odležao robiju od dve godine i četiri meseca, dok su „mozak operacije“ - srpski haker Miloš Čujović i Nikola Marković, kao organizatori, u Spužu služili kaznu od četiri i po godine zatvora.

Saši Klikovcu je zajedno sa Vidojem Stanišićem i Željkom Bulatovićem suđeno u podgoričkom Osnovnom sudu da su 2014. godine pokušali da uzmu reket od 5.000 evra od vlasnika restorana „Garden“.

U prvostepenoj presudi su Klikovac i Stanišić dobili godinu zatvora, dok je pola godine više osuđen Bulatović, koji je ranije robijao zbog ubistva karatiste Samira Usenagića. Ta presuda je potvrđena i u drogostepenom postupku, iako je vlasnik restorana promenio iskaz.

Na izmaku 2015. godine u noćnom klubu „Velvet” došlo je do tuče između Zagoričana i pripadnika Interventne jedinice policije, koji su došli u raciju lokala.

Deblji kraj tada su izvukli Vidoje i Radisav Stanišić, Saša Klikovac, Nikola Marković, Željko Popović i Branko Vukanović, a te noći je policija u „Velvetu” upotrebila i sprej da savlada pripadnike bande.

Zagoričani su kasnije osuđeni na četiri godine i četiri meseca zatvora, jer su u lokalu „Velvet” napali policajce. Vidoje Stanišić je dobio 10 meseci zatvora. Oni su tada podneli prijavu protiv policajaca, ali postupak nije pokrenut.

U leto 2017. godine ime ubijenog Klikovca se našlo u medijima jer je nakon incidenta na bazenu u Portomontenegru privođen u tivatsku policiju zajedno sa starletom Sorajom Vučelić i Vidojem Stanišićem.

foto: Damir Dervišagić

Tog leta je sa Stanišićem hapšen i u Sutomoru jer je policija tokom kontrole pronašla oružje u njihovom automobilu...

Početkom prošle godine, Klikovac je uhapšen nakon što je u Forenzičkom centru tokom DNK analize utvrđeno da je njegov pištolj, koji je mesec ranije pronađen pretresom kuće u kojoj živeo u Zeti.

Ubijeni Saša Klikovac je početkom aprila ove godine hapšen jer je prekršio meru zabrane prisustva i zadržavanja na javnim površinama više od jednog lica i tako izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...