Najnovije vesti

CRNA GORA SE SPREMA DA DIGNE RAMPU RUSIMA: Turistički radnici se nadaju da bi to moglo da ih spase
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

popuštanje mera

CRNA GORA SE SPREMA DA DIGNE RAMPU RUSIMA: Turistički radnici se nadaju da bi to moglo da ih spase

Crna Gora

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore razmatra mogućnost otvaranja granica za građane Rusije od 1. avgusta, pišu danas podgoričke Dnevne novine.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da bi eventualna takva odluka obradovala turističke poslenike, bila bi doneta u okviru mera za ublažavanje posledica novog korona virusa, posebno u oblasti turizma.

U prilog razmišljanju o otvaranju granica ide i informacija da danima unazad Rusija beleži značajan pad u broju zaraženih korona virusom i da je juče u toj držvi bilo najmanje zaraženih od aprila. A da li će takva odluka biti doneta zavisi od niza okolnosti koje diktira pandemija COVID 19, piše list. 

foto: Zorana Jevtić

Činjenica je, kažu, da postoji veliko interesovanje ruskih građana za letovanje u Crnoj Gori, o čemu svedoče brojni pozivi turističkim agencijama i raspitivanje o datumu otvaranja granica.

Crna Gora je otvorila granice za turiste iz Ukrajine i Belorusije, a stižu i turisti iz Izraela. U Crnoj Gori u individualnom smeštaju u 2019. godini, ostvareno je 1.352.028 dolazaka turista, dok je broj ostvarenih noćenja bio 9.775.133. Od toga su 99,6 odsto noćenja ostvarili strani turisti.  

Ubedljivo na prvom mestu su Rusi (29,1 odsto), zatim državljani Srbije (25,3 odsto), Bosne i Hercegovine (10,6 odsto), Ukrajine (3,8 odsto), Nemačke (3,2 odsto), Poljske (2,1 odsto). Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 19 odsto.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...