NENAD POPOVIĆ ČESTITAO CRNOJ GORI: Pobedila je volja da se odbrane vera i identitet!
Foto: Beta

nema više podela

NENAD POPOVIĆ ČESTITAO CRNOJ GORI: Pobedila je volja da se odbrane vera i identitet!

Crna Gora -

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović čestitao je danas građanima Crne Gore na političkoj zrelosti i snažnoj demokratskoj volji ispoljenoj na jučerašnjim parlamentarnim izborima, koji su, kaže, označili kraj tridesetogodišnjeg autokratskog, antisrpskog i antihrišćanskog režima Mila Ðukanovića.

Popović je posebno čestitao, kako je naveo, prijateljima iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" na velikom izbornom rezultatu i pobedama u velikom broju crnogorskih gradova.

Kaže da je pobedila je volja da se odbrani vera i identitet, ali i da se osvoji demokratija i na njenim temeljima gradi budućnost jedne razvijene, pravne i socijalno odgovorne države.

"Prezrene su podele koje je Ðukanovićev režim godinama stvarao da bi opstajao na svojoj kriminalnoj vlasti. Želja za novim nacionalnim jedinstvom i za odbranom svetinja srušila je juče u Crnoj Gori sve laži i strahove. Za sve slobodoljubive i časne građane naše bratske države, verom i nepokolebljivom odlučnošću njenih građana konačno sviće rujna zora", naveo je Popović u pisanoj izjavi.

foto: Kurir

Napomenuo je da se posle godina progona i poniženja i nastojanja režima Mila Ðukanovića da napadima na srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu uništi identitet sopstvene države, narod probudio i odlučio da brani svoju veru, nasleđe, ali i svoju budućnost.

"Duboko verujem da će nova Vlada Crne Gore obnoviti i ojačati odnose i saradnju sa Srbijom i realizovati sve potencijale koji za takvu saradnju postoje, a koje je Ðukanovićev režim zvog svoje mržnje prema Srbiji i srpskom narodu godinama sputavao, neprirodno gradeći savezništvo sa svim drugim narodima koji su sa njim delili istu antisrpsku mržnju", rekao je Popović.

Smatra da će istorijski značaj ovih izbora, ali i otpora rušenju Crkve i vere za buđenje srpskog naroda ostati večno zapisan i večno inspirativan.

"Nema veće sile od narodne volje koja štiti svoju veru i svoje svetinje. To je juče saznao na najdemokratskiji način i odlazeći autokratski režim Mila Ðukanovića", zaključio je Popović.

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track