Najnovije vesti

OPOZICIJA IMA PLAN ZA CRNU GORU: Prvo ekspertska vlada pa izmena zakona!
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

jasno

OPOZICIJA IMA PLAN ZA CRNU GORU: Prvo ekspertska vlada pa izmena zakona!

Crna Gora

Lideri koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović usaglasili su se tokom današnjeg sastanka oko nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast, koji uključuju formiranje ekspertske vlade, kao i izmenu, dopunu i reviziju diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući Zakon o slobodi veroispovesti.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju lidera, prvi usaglašen princip je da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

Drugo je, kako se dodaje, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji.

Treće je, navode Krivokapić, Bečić i Abazović, da će nova, demokratska vlast, biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost, prenose Vijesti.

"Četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primeni zakona, uz izmene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujuci Zakon o slobodi veroispovesti", navodi se u saopštenju.

Krivokapić, Bečić i Abazović poručilis u da pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade lepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore, navodi RTCG.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...