Najnovije vesti

KOALICIJA MIR JE NAŠA NACIJA: Ako Veljović ne kaže ko stoji iza vandalizma u Pljevljima, saizvršilac je!
Foto: Facebook video prtscr / Aleksa Becic-Demokrate

protiv nasilja

KOALICIJA MIR JE NAŠA NACIJA: Ako Veljović ne kaže ko stoji iza vandalizma u Pljevljima, saizvršilac je!

Crna Gora

Najoštrije osuđujemo vandalizam nad prostorijama Odbora Islamske zajednice u Pljevljima, saopšteno je danas iz koalicije "Mir je naša nacija".

"Takav tribalni akt svako od nas doživljava kao ličnu sramotu bez obzira na to što niko od nas u tome nije i nikada ne bi učestvovao. Očekujemo da i odlazeća vlast koja je svoj poslednji mandat dobila da, između ostalog, štiti multietnički sklad u Crnoj Gori, saopšti da se srami ovakvih nedela, kao i činjenice da joj je falilo volje ili sposobnosti da takvo nasilje spreči", ističe se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Oni su dodali da još nije kasno da direktor Uprave policije Veselin Veljović saopšti ko je ovo učinio i preduzme predviđene radnje iz svoje nadležnosti.

"Ukoliko to ne učini, slobodno se može smatrati saizvršiocem ovog gnusnog čina nad kojim se svaki dobronameran građanin Crne Gore gnuša i gadi. Najmanje što može učiniti ukoliko ne rasvetli sve detalje ovog pećinskonacionalističkog akta, jeste da konačno prestane sa provokacijama i mirno preda vlast. Svaki od nas je spreman da odmah donira sredstva za sanaciju oštećenih vrata Odbora Islamske zajednice u Pljevljima i krečenje besprizornih grafita koje smo, takođe, jutros, imali prilike da vidimo", kazali su iz koalicije "Mir je naša nacija".

Kurir.rs / Vijesti.me,

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja