MITROPOLIJA: Policija ćuti a obaveštena je o najavljenom skupu pred Cetinjskim manastirom!
Foto: Profimedia

građani uznemireni

MITROPOLIJA: Policija ćuti a obaveštena je o najavljenom skupu pred Cetinjskim manastirom!

Crna Gora -

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve saopšteno je da su, zbog velike uznemirenosti vernika i građana, obavestili Odeljenje bezbednosti Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića o današnjem najavljenom okupljanju pred Cetinjskim manastirom.

"O našem dopisu policiji i MUP upoznati su i gradonačelnik Cetinja, kao i Delegacija EU i ambasade SAD i Velike Britanije" navodi se saopštenju.

Mitropolija je od nadležnih organa zatražila da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprečavanja bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira.

"Danas do 13.00 časova nismo dobili nikakvu informaciju iz Uprave policije o postupanju po našem zahtevu, niti smo upoznati da li su preduzete bilo kakve aktivnosti u pogledu očuvanja javnog reda i mira i bezbednosti građana i crkvene imovine, što je očigledno odstupanje od dosadašnje prakse" navodi se u saopštenju.

Iz Mitropolije navode da se javnosti obraćaju u nespokojstvu da li će današnje popodne proteći u miru i poretku.

"Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu" ističe se u saopštenju.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske navode da su "svi žitelji manastira, na čelu sa mitropolitom, dobroželatelji Crne Gore".

Kurir.rs / Mitropolija.com, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track