TVRDO JEZGRO! MILOVE  PRISTALICE SKUPILE SE NA CETINJU: Posle nekoliko incidenata rešili da se razilaze! (VIDEO)
Foto: Screenshot

kakav organizator ovakav i skup

TVRDO JEZGRO! MILOVE PRISTALICE SKUPILE SE NA CETINJU: Posle nekoliko incidenata rešili da se razilaze! (VIDEO)

Crna Gora -

Skup „crnogorskih patriota“ zakazan je za danas na Cetinju, ispred Cetinjskog manastira. Mitropolija crnogorsko-primorska, ali i analitičari, izrazili su zabrinutost da bi skup mogao biti veoma rizičan i generator haosa.

Skup ispred Cetinjskog manastira, gde se „patriote“ do sada nisu okupljale, mogao bi da ugrozi sveštenstvo i imovinu SPC, ocenio je lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić. Taj skup dolazi uoči najavljenog okupljanja pristalica DPS u Podgorici, koji takođe može biti rizičan.

Okupljanja u Crnoj Gori događaju se neposredno posle izbornog poraza aktuelne vlasti, posle kog je usledila serija incidenata u Pljevljima u kojima je oštećena i ugrožena imovina Islamske zajednice i u kojima su upućene preteće poruke. U opoziciji tvrde da ih izazivaju vladajuće strukture kako bi napravile haos i skrenule pažnju sa izbornih rezultata.

Nekoliko policijskih automobila parkirano je kod Cetinjskog manastira.

18.09 - Pristalice DPS počele da se razilaze

17.43 - Prvi incident: jedan od protestanata pokušao je nasilno da uđe u manastir, ali ga je policija sprečila

17.27 - Kolona automobila sa crnogorskim obeležjima prolazi Njegoševom ulicom na Cetinju uoči skupa, a grupa građana formirala je živi lanac kako niko ne bi mogao da priđe Cetinjskom manastiru

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track