BOJNA ČAVOGLAVE SE ORILA ISPRED CETINSKOG MANASTIRA: Pristalice DPS pevale pesme ustaškog pevača! (VIDEO)
Foto: Printscreen

bruka

BOJNA ČAVOGLAVE SE ORILA ISPRED CETINSKOG MANASTIRA: Pristalice DPS pevale pesme ustaškog pevača! (VIDEO)

Crna Gora -

Planove DPS „režisera“ da organizovanjem „patriotskih“ skupova destabilizuju zemlju i izvrše pritisak na određene političke strukture u cilju krađe izborne volje, razvijali su juče u „prah i pepeo“ njihovi „pioni“.

Kako svedoče brojni video zapisi iz crnogorske prestonice, „milobraniteljski“ susret ubrzo je izgubio privid „odbrane države od izdajnika“ i pokazao svoj pravi karakter – režimski šovinisti i srbofobi napravili su svojevrstan ustaški pir, „ratujući“ sa Srbima uz pjeseme Tompsona i Miroslava Škora.

Tako je skupina koja je negodovala i „evivala“ dok su zvonila zvona Cetinjskog manastira, utehu našla u Tompsonovoj pjesmi „Bojna čavoglave“, i „pomiriteljskoj“ poruci – „Stići će vas naša ruka i u Srbiji“.

Osim Tompsona, „branitelji“ odlazećeg režima tešili su se i pesmom Miroslava Škora „Sude mi“, posvećenoj ratnim zločincima, hrvatskim generalima u Hagu.

Podsjetimo na izjavu Škora u kojoj govori kako se u trenutku oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču vozio ulicama Zagreba, a onda – stao i zaplakao…

Iako je očigledno da su pjesme ‘Sude mi i ‘Svetinja’ o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima; i generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan danas u Haagu, uključujući šestorku, pa i svakom hrvatskom čovjeku koji je bio u situaciji da brani svoje svjedočenje ljubavi prema svojoj zemlji.”.

S obzirom da Milogorci obožavaju Sekulu Drljevića, Savića Markovića Štedimliju i tako baštine ustašku ideologiju, te da je gradonačelnik Podgorice, poznat po žaljenju što Crna Gora nije riešila svoje nacionalno pitanje po modelu Hrvatske iz 90-ih – „nazočio“ skupu na Cetinju, jasno je da na najavljenom skupu u Podgorici, dobronamerni i normalni građani Crne Gore namaju šta da traže.

Kurir.rs/In4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track