UPRAVA CRNOGORSKE POLICIJE PORUČILA: Nemamo saznanja da bi moglo da bude incidenata na skupu u Podgorici
Foto: Profimedia

nekoliko sati uoči skupa

UPRAVA CRNOGORSKE POLICIJE PORUČILA: Nemamo saznanja da bi moglo da bude incidenata na skupu u Podgorici

Crna Gora -

Uprava crnogorske policije saopštila je da ne raspolaže saznanjima da bi na, za večeras najavljenom tzv. patriotskom skupu u Podgorici, moglo da dođe do incidenata ili narušavanja javnog reda i mira.

Saopštenje je objavljeno nekoliko sati uoči početka skupa, a nakon što je u nedelju koalicija "Za budućnost Crne Gore" upozorila da su na njemu mogući incidenti.

"Bezbednost građana koji budu prisustvovali ovom okupljanju nije upitna, a policija će preduzeti sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se svaki građanin osećao sigurno. Uprava policije će obezbediti stabilan javni red i mir i u skladu sa zakonskim propisima i ovlašćenjima preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja bezbednosti i osećaja sigurnosti svakog građanina", navela je Uprava crnogorske policije.

Kao organizatori skupa na Trgu nezavisnosti najavljene su "crnogorske patriotske organizacije", bez navođenja konkretnog imena ili organizacije, navodi portal "Vijesti" i dodaje da iz policije nisu dobili odgovore na više pitanja — da li je skup u Podgorici prijavljen i odobren, ko ga je prijavio, kao i da li će policija, eventualno, kako je to učinila pre dve sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Kako se podseća, prema aktuelnim merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, omogućeno je okupljanje do 100 osoba radi održavanja javnih priredbi i drugih kulturno-umetničkih manifestacija i festivala na otvorenom javnom mestu i do 50 lica na zatvorenom javnom mestu uz obavezu organizatora da obezbijedi poštovanje propisanih mera.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track