PODGORIČKI VATROGASCI NA METI: Bije ih ko stigne, uključujući i radnike gradske čistoće!
Foto: Profimedia, S. U.

vandalizam

PODGORIČKI VATROGASCI NA METI: Bije ih ko stigne, uključujući i radnike gradske čistoće!

Crna Gora -

Crnogorski Sindikat uprave i pravosuđa najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv NN lica jer su se u periodu od 1. do 6. septembra dogodila tri napada na podgoričke vatrogasce.

U tim napadima jedan vatrogasac je teže povređen, nakon što ga je pogodila kamenica dok je pokušavao da ugasi požar na Koniku, za koji se sumnja da je namerno podmetnut.

Predsednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević rekao je da se prvi napad dogodio na punktu “Radoje Dakić” u Podgorici kada su vatrogasce napali radnici Čistoće. On je istakao da su se novi napadi desili narednih dana i da su vatrogasci pozivani da gase požare na Koniku, dva dana zaredom, a da su oba puta bili kamenovani i napadani, prenosi portal CdM pisanje podgoričkog Dana.

“Na vatrogasce je vršen pritisak da ne prijavljuju napade i policija i tužilaštvo nisu ništa preduzeli da bi zaštitili živote ovih ljudi", rekao je Rakočević.

On je najavio da će početkom sledeće sedmice biti podnijete krivične prijave protiv NN lica i Lazara Čađenovića, šefa operativnog sektora Službe zaštite i spasavanja Podgorice, koji je, prema njegovim rečima, zvao policiju da ne dolazi na punkt “Radoje Dakić”.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Podgorica Goran Janković izjavio je da ništa ne pokušavaju da zataškaju i da su o napadu na vatrogasce upoznali nadležne i podneli krivičnu prijavu tužilaštvu zbog povređivanja jednog vatrogasca na Koniku.

Njegov kolega Lazar Čađenović rekao je za Dan da, što se tiče optužbi da je napao kolege, postoji službena procedura koja će utvrditi sve činjenice i da je to proces koji je u toku i ne treba ga prejudicirati. On je naveo da je policija reagovala i da su sve kolege koje su smatrale da su ugrožene mogle da podnesu prijavu.

Iz Uprave policije rečeno je da im je 1. septembra prijavljeno da je u krugu “Radoja Dakića” došlo do narušavanja javnog reda i mira jer je došlo do sukoba vatrogasaca i radnika Čistoće.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track