KRSTO RADOVIĆ PONOVO NA ČELU SKUPŠTINE OPŠTINE BUDVA: Milov DPS vraćen u opoziciju! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

nakon meseci drame

KRSTO RADOVIĆ PONOVO NA ČELU SKUPŠTINE OPŠTINE BUDVA: Milov DPS vraćen u opoziciju! (VIDEO)

Crna Gora -

Krsto Radović iz Demokratske Crne Gore ponovo je izabran za predsednika Skupštine opštine Budva, dok je DPS Mila Đukanovića ponovo u opoziciji.

Izbor Radovića podržalo je 18 odbornika, dok su tri (uključujući i Radovića) bila uzdržana. Na sednici Skupštine opštine Budva prethodno je konstituisan opštinski parlament i verifikovana su 33 mandata.

Prema rezultatima Opštinske izborne komisije, nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta, koalicija "Za budućnost Budve" ima 14 odbornika, Demokrate šest, dok URA ima jedan odbornički mandat.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, Radović je kazao da je tu funkciju u prethodnom mandatu obavljao u skladu sa zakonom i Ustavom Crne Gore.

“Ubeđen da svojim odnosom prema predstavnicima građana, kao prvi među jednakima nisam diskriminisao ni jednu odbornicu niti odbornika, ni po političkoj pripadnosti, niti bilo kom drugom osnovu. Trudio sam se, posebno tokom dešavanja u prethodnih nekoliko meseci, da zaštitim integritet i dostojanstvo ovoga doma. Uprkos tome, što sam lično proživio težak period i brutalna ponižavanja od strane pripadnika Uprave policije i drugih državnih institucija, samo iz jednog razloga što sam branio Ustav i poredak Crne Gore, ipak sam smogao snage da prema onima po čijem nalogu je vršena tortura prema predstavnicima građana u ovom domu, sugrađanima i meni lično, isključivo zbog različitog političkog stava i razmišljanja, ne uzvratim na isti i sličan način i ostanem Krsto Radović, isti čovek kakvog su građani poznavali i ranije”, poručio je Radović nakon imenovanja.

Koalicija oko Demokratske partije socijalista ima 11 odborničkih mandata, a Socijaldemokratska partija jedan.

Kurir.rs / Tanjug, Vijesti.me, Foto: Youtube prtscr / RTV Budva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track