Najnovije vesti

SVIREPO UBIJENA I ZAPALJENA: Ubica Zoran Marić uhapšen u Srpskoj! Prodao Ljiljanin džip i trošio pare sa njene kartice!
Foto: Facebook

porodica je čekala u kanadi

SVIREPO UBIJENA I ZAPALJENA: Ubica Zoran Marić uhapšen u Srpskoj! Prodao Ljiljanin džip i trošio pare sa njene kartice!

Crna Gora

Zoran Marić (47), osumnjičeni da ubistvo Ljiljane Simić (54), uhapšen je u Republici Srpskoj.

Iz Uprave policije saopštili su da će u komunikaciji sa nadležnima iz te države raditi na izručenju Marića.

Njegov saučesnik Radomir Delić (36) uhapšen je juče u Herceg Novom a sudija za istragu danas mu je odredio pritvor do 30 dana. 

Marić je osumnjičen da je ubio Simićevu (54), a potom prodao njen automobil i trošio novac sa njene viza kartice.

Višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih dela, a hapšen je pre dva meseca.

Telo Ljiljane Simić pronađeno je pre dve noći u hercegnovskom selu Mokrine. Njen nestanak 6. septembra policiji je prijavila porodica, nakon što se nije ukrcala u avion kojim je trebalo da odleti za Kanadu.

Uprava policije nije se zvanično oglašavala, ali su nezvanično kazali da sa “velikim stepenom verovatnoće” mogu reći da je telo pronađeno u Mokrinama - osoba nestala u Kotoru. Ona je poslednji viđena 5. septembra u Kotoru.

Njen bivši suprug, Vladimir Krstanović, “Vijestima” je rekao da ih je kotorska policija u petak obavestila da su “za petama osobama koje sumnjiče za kidnapovanje Ljiljane”, ali i da su im nagovestili da se “spreme za najgore”. 

Kazao je i da su inspektori do ubice došli nakon što su im dostavili listing korišćenja kartice njegove bivše supruge.

“Moja bivša supruga u Crnu Goru sada je došla samo da proda stan u Kotoru. Rekla mi je da će ga prodati za 210.000 evra i da su joj agenti već pronašli manji, koji će kupiti za 100.000 eura... Ne znam da li je to uradila, ali javila se da dolazi i ovamo nije došla. Tada su nam njene komšije rekle da su je poslednji put videli 5. septembra kako sa koferima izlazi iz stana... Obavestio sam RCMP (Kraljevska kanadska konjička policija) i kanadsku Ambasadu u Beogradu o nestanku, a komšinica sa kojom je Ljiljana bila bliska pošla je u kotorsku policiju i spojila nas sa njima”.

Objašnjava da je policija prvo ispitivala Ljiljaninog bivšeg partnera iz Podgorice, koji im je pomogao:

“Rekao im je da joj je dao SIM karticu kada je sletela u Podgoricu, a onda su tim tragom došli do broja Zoran Marića, sa kojim je imala mnogo razgovora. Snimljen je i da tri noći, nakon nestanka, ulazi u njen stan, ali i kako njenim ‘nisanom’ dolazi na jednu pumpu i pokušava da plati njenom karticom. Inspektorka, koja nam je svih ovih dana bila podrška, rekla nam je da se na snimku vidi da je na suvozačevom mestu ženska osoba, ali da nisu utvrdili je li to Ljiljana”.

Ispričao je i da ih je inspektorka koja je vodila slučaj obavijestila i da su saznali da Marić pokušava da proda automobil i da su htjeli da ga uhvate u klopku.

“Imali su dogovorenog kupca, ali Marić se nije pojavio. Istog dana njeno vozilo zaustavljeno je u Nikšiću. Čoveka koji je upravljao džipom pitali su odakle mu automobil. Rekao im je da ga je kupio od Zorana, a da je žena čiji je automobil otišla u Kanadu i da se više nikada neće vraćati u Crnu Goru. To mi je bilo užasno sumnjivo i ispostavilo se da sam opravdano strahovao...”

Kurir.rs / Vijesti.me,  Foto: Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...