KRIVOKAPIĆ OTPOČEO RAZGOVORE O SASTAVU NOVE VLADE: Preostaje mu još da se sastane sa Medojevićem i Abazovićem
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

crna gora

KRIVOKAPIĆ OTPOČEO RAZGOVORE O SASTAVU NOVE VLADE: Preostaje mu još da se sastane sa Medojevićem i Abazovićem

Crna Gora -

Kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić je otpočeo inicijalne razgovore sa predstavnicima stranaka tri koalicije, koje su formirale parlamentarnu većinu u Crnoj Gori, a preostaje da se još sastane sa predsednikom PzP Nebojšom Medojevićem i predsednikom URA Dritanom Abazovićem, pišu podgoričke Vijesti.

Podgorički dnvnik piše da se ne isključuje mogućnost da Krivokapić razgovara i sa predstavnicima SDP-a i nacionalnim manjinama, ali je to, navodi se, izvesnije kada predsednik države Krivokapića i zvanično predloži za mandatara.

Rok da predsednik Milo Djukanović predloži mandatara je 23. oktobar, kada je tačno mesec dana od formiranja parlamentarne većine.

Pozivajući se na saznanja TV Vijesti, portal piše da se Krivokapić do sada sastao s liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, i Prave Crne Gore Markom Milačićem.

Krivokapić se juče sastao odvojeno sa liderima Nove i DNP-a, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, ali ne i sa predsednikom PzP Nebojšom Medojevićem.

Medojević se, navode mediji, nije odazivao na poziv i poručio da će sa Krivokapićem razgovarati kada zvanično bude dobio mandat od Djukanovića za sastav nove vlade.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track