KRIVOKAPIĆ PORUČIO: Razgovori sa manjinskim partijama kad i zvanično postanem mandatar
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

crna gora

KRIVOKAPIĆ PORUČIO: Razgovori sa manjinskim partijama kad i zvanično postanem mandatar

Crna Gora -

Kandidat sa mandatara tri pobedničke koalicije Zdravko Krivokapić vodi intenzivne ragovore o formiranju nove vlade, a sa predstavnicima manjinskih stranaka će, kaže, razgovarati kada njegov mandat bude ozvaničen.

Krivokapić je u izjavi za podgorički Dan najavio posetu reisu i nadbiskupu, jer, kako kaže, kao pravoslavac poštuje i druge vere.

"To mi je veoma važno. Što se tiče razgovora sa političkim predstavnicima, ti razgovori već traju na nekom nivou i dinamikom koja je definisana, i nadam se da će oni što pre dati rezultate. Svi znamo da ima pojedinaca koji smatraju da ne treba da razgovaramo pre nego što i zvanično postanem mandatar, i ja to poštujem", rekao je Krivokapić.

Što se tiče razgovora sa manjinskim partijama, on bi, kaže, želeo da u suštini imaju principe i način kako će doći do preraspodele.

"Jer ove tri koalicije imaju obavezu da nacionalne partije uključe u sve to, ali da vidimo prvo te startne pozicije koje ćemo ispoštovati, a da se, naravno, uvaži i sve što je moguće u delu poštovanja zahteva nacionalnih manjina, odnosno stranaka koje ih zastupaju", kazao je Krivokapić.

Juče je razgovarao sa funkcionerom Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, predsednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem i predsednikom Radničke partije Maksimom Vučinićem.

Sa njima je, kako je saopštio, jednoglasno usaglašeno da čim pri treba formirati vladu, odnosno da nema mnogo čekanja kad se već za to stvore i formalne prilike.

Usaglasili su, kaže, da vizija nove vlade mora da bude otklon od postojeće, borba protiv korupcije i kriminala, poštovanje vladavine prava i sve ono što u suštini predstavlja elemente sporazuma koji je potpisan nakon izbora.

Rok koji predsednik države Milo Djukanović Krivokapiću da mandat za satav nove vlade je 23. oktobar, odnosno 30 dana od konstitutivne sednice parlamenta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja