Najnovije vesti

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ RAZGOVARALI SA ABAZOVIĆEM  Spreman je da radi na povlačenju Zakona o slobodi veroispovesti
Foto: EPA

pregovori u crnoj gori

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ RAZGOVARALI SA ABAZOVIĆEM Spreman je da radi na povlačenju Zakona o slobodi veroispovesti

Crna Gora

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović spreman je da radi na povlačenju Zakona o slobodi veroispovesti, saopštio je jedan od lidera DF Milan Knežević.

Lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević sastali su se juče sa Abazovićem, gde su približili stavove o spornim pitanjima.

„Tačno je da smo se videli sa Abazovićem. U direktnim razgovorima napravljeni su značajni pomaci jer je Abazović kazao da je spreman da radi sa nama na povlačenju Zakona o slobodi veroispovesti, što je preduslov DF za priču o formiranju Vlade“, rekao je Knežević Srni.

On je sinoć istakao da je „postignut napredak kada je reč i o principima na kojima će počivati buduća Vlada“.

foto: Facebook / Građanski pokret URA

„O konkretnim imenima i kadrovima još nismo razgovarali, ali, iskreno, ne očekujem da bilo ko kadrira u DF-u sa strane“, zaključio je Knežević.

Mandić je saopštio da je postignut dogovor sa Abazovićem o pitanju ukidanja antiustavnog Zakona o slobodi veroispovesti.

„Kada smo uspeli da u direktnoj komunikaciji pronađemo rešenje za najveći problem, za suspenziju Zakona o slobodi veroispovesti, očekujem da već na narednom sastanku kadrovska rešenja jednostavno dogovorimo, prema principu da svako dobije svoje i da svak imenuje svog. Kadrovska rešenja su jednostavniji deo dogovora“, rekao je Mandić.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...