PUTIN ODLIKOVAO VETERANE IZ BUDVE: Prijem za borce protiv fašizma i odlikovanje 75 godina nakon pobede!
Foto: Facebook / Opština Budva

za ponos

PUTIN ODLIKOVAO VETERANE IZ BUDVE: Prijem za borce protiv fašizma i odlikovanje 75 godina nakon pobede!

Crna Gora -

Povodom 75-godišnjice pobede nad fašizmom, predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je veterane iz Drugog svetskog rata, Budvane - Miroslava Luketića, Iva Markovića i Laza Boretu.

Tim povodom predsednik budvanske opštine Marko Carević i predsednik Skupštine Opštine Krsto Radović upriličili su prijem za budvanske prvoborce.

U razgovoru je, kako je saopšteno, istaknuta važnost antifašističkih tekovina i čuvanja od zaborava slavne prošlosti narodnooslobodilačke borbe naših predaka.

foto: Facebook / Opština Budva

Carević je istakao da su godine budvanskih prvoboraca za poštovanje, a rat na ovim prostorima ne sme nikada da se desi, jer je sada vreme za stvaranje bolje budućnosti.

"Moramo stvarati novo, pravedno društvo, društvo jednakosti i pravne države, u kojem je moguće živeti od svog rada i obezbediti budućim naraštajima da žive u slozi, miru i ljubavi", naveo je Carević, preneo je portal RTCG.

Radović je poručio da se "antifašističke tekovine moraju poštovati, jer predstavljaju zalog za budućnost. Moramo gledati napred u budućnost i praviti novi sistem gde će vlast biti narodna vlast, građani poštovani i gde neće biti diskriminacije," zaključio je Radović.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Facebook / Opština Budva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track