Najnovije vesti

NOVA VLADA CRNE GORE UNAPREDIĆE ODNOSE SA SRBIJOM: Ambasador Vladimir Božović sastao se sa čelnikom DF Milanom Kneževićem
Foto: EPA, Printscreen

bratstvo

NOVA VLADA CRNE GORE UNAPREDIĆE ODNOSE SA SRBIJOM: Ambasador Vladimir Božović sastao se sa čelnikom DF Milanom Kneževićem

Crna Gora

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović sastao se danas s predsednikom DNP Milanom Kneževićem, i tom prilikom izjavio da je uveren da će nova vlada Crne Gore značajno unaprediti odnose dve susedne zemlje.

Knežević je, kako je saopšteno, upoznao ambasadora sa njihovim viđenjem političkog stanja i prilika u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora, u kojima je ta stranka kao deo Demokratskog fronta i koalicije Za budućnost Crne Gore ostvarila, zajedno sa druge dve opozicione koalicije, istorijsku pobedu.

Knežević je, navodi se, istakao da je za njih prioritet svih prioriteta formiranje nove vlade u kojoj bi i oni preuzeli odgovornost i dali svoj doprinos rešavanju nagomilanih problema građana i držžave Crne Gore.

"Odgovornim, stručnim, iskrenim radom i ljudima koje imaju, žžele pokazati kako se isto tako odgovorno, stručno i iskreno možže raditi bolje i sa mnogo više rezultata nego do sada. Nikakve lične i partijske interese ne žžele stavljati iznad narodnih i državnih, sa jasnim osećajem o svojoj snazi i ulozi, kako u dosadašnjoj borbi za bolju i pravedniju državu, tako i mestu i značaju u novoj Skupštni Crne Gore”, istakao je Knežžević.

Naglasio je da je potrebno puno raditi na najboljim mogućim odnosima dve, po njemu, najbližže i bratske držžave i kroz zajedničke, ali istinske evropske integracije i vrednosti promovisati principe pravde, istine i demokratije.

Božović je rekao da je došao kao prijatelj da se u ime Srbije zahvali Kneževiću, i preko njega svim clanovima DNP-a, na dosadašnjem odnosu i pažnji prema srpskom narodu, njegovoj crkvi, jeziku, pismu, kao i samoj Srbiji.

Istakao je da je veoma ohrabren i zadovoljan ovim što je čuo i da daje punu podršku ovako razboritim i odgovornim stavovima, a koji ce dovesti do formiranja nove Vlade Crne Gore - koja će, uveren je, značajno raditi na unapredenju odnosa Srbije i Crne Gore.

Drago mu, kazao je, da je Knežžević istakao važžnost zajedničkog evropskog puta Srbije i Crne Gore i međusobne podrške i pomoći na tom putu, kao i spremnosti da tome i on lično, i stranka koju vodi, daju puni doprinos.

Božović je izrazio nadu da će se ceniti svačiji rad, iskrena žžrtva i zalaganje za promene.

"Uz visoku svest i odgovornost prema velikim očekivanjima građana koji zaslužžuju žživot dostojan čoveka u evropskoj porodici naroda kojoj Srbija i Crna Gora, nesumljivo, pripadaju", zaključio je Božžović.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...