Najnovije vesti

ČUVARI SINJAJEVINE PONOVO NA STRAŽI! Ispratili vojna vozila, pa poručili: Živeće ova planina! (FOTO)
Foto: Facebook/Sačuvajmo Sinjajevinu/Сачувајмо Сињајевину

"ovo nije mesto za vojne vežbe"

ČUVARI SINJAJEVINE PONOVO NA STRAŽI! Ispratili vojna vozila, pa poručili: Živeće ova planina! (FOTO)

Crna Gora

Vojska Crne Gore je na Sinjajevini, na kilometar od Starca, iznad katuna Okrugljak, saopštila je Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu.

"Vojska se trenutno nalazi iznad katuna Okrugljak. Zaobišli su Margitu i Bunarine. Pozivamo na razum i hitnu obustavu svih vojnih aktivnosti na Sinjajevini. Sinjajevina je mesto za poljoprivredu i turizma, a ne isprobavanje oružja. Za celu situaciju ne krivimo vojnike, nego komandu, pre svega ministra odbrane Predraga Boškovića. Draga vojsko, ne činite ništa čime bi ugrozili planinu, ne idite protiv svog naroda, koji je jasno rekao da neće poligon na Sinjajevni. Ministar odlazi za koji dan, a vi ostajete da budete naši branioci. Imajte to na umu“, naveli su iz "Sačuvajmo Sinjajevinu" na Fejsbuku.

Nakon dva sata uz fotografije vojnih vozila iz Inicijative su poručili: „Ispratili smo ih! Živeće ova planina dok je njenih kćeri i sinova!“

Na toj planini duže od mesec je grupa građana, koja protestuje zbog planiranih vojnih vežbi. Održavanje vojnih vežbi crnogorske vojske je već jednom odloženo.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...