MILAN KNEŽEVIĆ O VLADI U CRNOJ GORI: Građani nisu ispoštovani, Krivokapićeva vlada nije ekspertska
Foto: EPA/Boris Pejović

postizborna koalicija

MILAN KNEŽEVIĆ O VLADI U CRNOJ GORI: Građani nisu ispoštovani, Krivokapićeva vlada nije ekspertska

Crna Gora -

Predložen sastav za novu vladu Crne Gore, koji je predstavio mandatar Zdravko Krivokapić, više je politički nego ekspertski, a izborna volja naroda nije ispoštovana, kaže za Kurir jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

Ipak, 2. decembra DF će glasati za predlog vlade jer su, kako kaže, dali reč biračima.

Izopšteni

Knežević podseća da su iz DF još nakon 30. avgusta, kada su održani izbori, upozoravali da će se vlada formirati tako da niko od čelnih ljudi DF ne može zauzeti nijednu od funkcija koje podrazumevaju bezbednosni sektor.

- To znači ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni Ministarstvo spoljnih poslova, ni Ministarstvo odbrane, ni mesto direktora policije, kao ni službe nacionalne bezbednost, niti vojnoobaveštajne. Ovo uopšte nije ekspertska vlada, ovo je postizborna koalicija građanskog pokreta URA (Dritana Abazovića, prim. nov.), koji ima tri poslanika, pritajenih kadrova DPS (Mila Đukanovića, prim. nov.), kao i nevladine organizacije "Ne damo Crnu Goru", koja nema nijednog poslanika, ali će imati premijera i najmanje jednog ministra - kaže Knežević.

foto: Printscreen Facebook/Sputnik Србијa

Demokratski front će, dodaje, na sednici 2. decembra podržati predlog mandatara Krivokapića.

- To ćemo uraditi jer smo dali reč našim biračima, ali smo svesni da nije ispoštovana izborna volja građana. Nakon 2. decembra nećemo tolerisati tu politiku, već ćemo kroz kvalitetna zakonska rešenja i predloge tražiti realizaciju naših izbornih ciljeva - zaključuje Knežević.

Nepotizam

Podsetimo, među ministrima koje je Krivokapić predložio nalazi se i Milojko Spaić (32), koji je njegov zet. Da vlada nije eksperstka, pokazuje i to što je njen potpredsednik političar, i to Dritan Abazović iz pokreta URA.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track