Najnovije vesti

JOANIKIJE POZVAO GRAĐANE DA POŠTUJU MERE: Lekari su već na izmaku snaga, mesecima se bore za svakog obolelog
Foto: Youtube/Телевизија Храм

borba sa koronom

JOANIKIJE POZVAO GRAĐANE DA POŠTUJU MERE: Lekari su već na izmaku snaga, mesecima se bore za svakog obolelog

Crna Gora

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je danas građane da poštuju epidemiološke mere za suzbijanja korona virusa.

Joanikije je u saopštenju istakao da širenje pandemije korona virusa sve više zabrinjava sveukupno čovečanstvo, uključujući narod Crne Gore.

Podsetio je da su mnoge porodice u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odneo ovaj smrtonosni virus, a da je još veći broj onih čiji se članovi leče od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima.

"Divimo se lekarima i medicinskom osoblju, koji se već mesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog obolelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje", naveo je Joanikije, dodajući da su mnogi od njih već na izmaku snaga.

On je pozvao pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se uz molitvu Bogu i dalje drže svih neophodnih mera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu.

"Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku lekarima, a zdrave zaštiti od novih obolevanja", poručio je Joanikije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track