SVI POSLANIČKI KLUBOVI TRAŽE OBJAŠNJENJE OD KRIVOKAPIĆA: Dostavite nam odluku o zaduživanju Crne Gore za 750 miliona evra
Foto: EPA / Boris Pejovic

emitovanje obveznica

SVI POSLANIČKI KLUBOVI TRAŽE OBJAŠNJENJE OD KRIVOKAPIĆA: Dostavite nam odluku o zaduživanju Crne Gore za 750 miliona evra

Crna Gora -

Svi poslanički klubovi u crnogorskom parlamentu zatražili su od premijera Zdravka Krivokapića da im dostavi odluku o emitovanju obveznica kojima se Crna Gora zadužila dodatnih 750 miliona evra.

Tu informaciju je na tviteru objavio poslanik opozicione Socijaldemokratske partije Raško Konjević, koji je naveo da su to tražili u cilju jačanja kontrolne uloge Skupštine.

Konjević je objavio dokument koji su potpisali šefovi poslaničkih klubova, uz tekst da poslanici traže da im Krivokapić dostavi odluku/zakljuučak o emitovanju obveznica, ali i sav propratni materijal koji je vlada razmatrala prilikom donošenja ove odluke.

"Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da nam tražene materijale dostavite do utroka 15. decembra", navodi se u dokumentu.

Šef poslaničkog kluba PzP-a Branko Radulović saopštio je da javnost i Skupština nisu konsultovani, a što je bila obaveza, niti informisani o ovom aranžmanu.

Prethodno su ppozicione parlamentarne stranke DPS i LP, ali i Ujedinjena CG i Pokret za promjene, koje su deo parlamentarne većine, kritikovale danas zaduživanje države za 750 miliona evra.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Boris Pejovic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track