MANDIĆ I KNEŽEVIĆ PROGLAŠENI PRORUSKIM VOĐAMA?! Dokument Vlade Crne Gore se odnosi i na lidere DF-a koji su deo većine!
Foto: Youtube prtscr / Al Jazeera Balkans

slučaj državni udar

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ PROGLAŠENI PRORUSKIM VOĐAMA?! Dokument Vlade Crne Gore se odnosi i na lidere DF-a koji su deo većine!

Crna Gora -

Lideri Demokratskog fronta, koji je deo parlamentarne većine, Andrija Mandić i Milan Knežević su u zvaničnom dokumentu Vlade Crne Gore označeni kao proruske opozicone vođe, piše podgorička Pobjeda.

Dokument je, navodi se, usvojen na jučerašnjoj onlajn sednici.

U uvodnom delu "Informacije o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini" govori se, između ostalog, o mogućnosti da političke tenzije utiču na sprovođenje ekonomskih i drugih reformi i na sposobnost Crne Gore da otplati glavnicu i da vrši plaćanje kamate na obveznice.

Navodi se da je "politički ambijent značajno promenjen" nakon što je u oktobru 2016. godine, dan pre parlamentarnih izbora nekoliko osoba "uhapšeno u vezi sa pokušajem državnog udara".

"Ova hapšenja i naknadne optužbe dovele su do bojkota skupštinskih zasedanja od opozicionih partija. U junu 2017. godine podignuta je optužnica protiv 14 lica, uključujući i dva ruska državljanina i dvojice pro-ruskih opozicionih vođa", navodi se u informaciji.

Konstatuje se da je Viši sud u Podgorici izrekao presudu u maju 2019. godine u kojom je proglasio krivim 13 osoba za pokušaj državnog udara, preneo je podgorički portal Radija Antena M pisanje Pobjede.

Navodi se da su unisnom saglanošću na citirani dokument premijer Krivokapić i ministri zvanično proglasili lidere DF-a Mandića i Kneževića "pro-ruskim opozicionim vođama".

Sa ovom konstatacijom saglasan je bio i ministar pravde Vladimir Leposavić koji je dva dana ranije najavio da će - ukoliko ih Apelacioni sud pravosnažno osudi - predložiti da nova parlamentarna većina donase zakon o amnestiji dvojice lidera DF.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Al Jazeera Balkans

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track