POČELA HAPŠENJA ĐUKANOVIĆEVIH LJUDI: Direktor Uprave za nekretnine priveden zbog izgradnje kuće u zoni morskog dobra
Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ, Nemanja Nikolić, Printscreen

Abazović krenuo u obračun s korupcijom

POČELA HAPŠENJA ĐUKANOVIĆEVIH LJUDI: Direktor Uprave za nekretnine priveden zbog izgradnje kuće u zoni morskog dobra

Crna Gora -

slobode je lišen i načelnik Područne jedinice Kotor

U Crnoj Gori je juče počelo čišćenje kriminala i korupcije iz doba vladavine DPS Mila Đukanovića, što je bilo jedno od predizbornih obećanja liste koju je predvodio Zdravko Krivokapić. Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore zbog izgradnje kuće u zoni morskog dobra.

Pored Kovačevića, juče je uhapšen i načelnik Područne jedinice Kotor Veselin Miletić. Paralelno sa objavljivanjem ovih vesti oglasio se i potpredsednik nove vlade Dritan Abazović i poručio da je krenula borba protiv korupcije.

Pohvale i negodovanja

- Pravda će zakucati na vrata svih onih koji su se ogrešili o zakon. Pozdravljamo aktivnosti Specijalnog tužilaštva. Sve se može kad se hoće - napisao je Abazović na društvenoj mreži Tviter.

I dok su uglavnom na ovoj mreži pljuštale pohvale jer su se uhvatili ukoštac s korumpiranim činovnicima, Nebojša Medojević, lider Pokreta za promene, poručio je da je sve osim hapšenja Mila Đukanovića i njegovog brata „cirkuska predstava“ za prevarene birače.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu, komentarišući pomenuta hapšenja, napisao da će se borba protiv korupcije nove vlade fokusirati na sitne ribe.

Dritan Abazović
foto: Facebook

Sitne ribe

- Vlada hapsi sitne ribe, a štiti krupne. Kao što sam i rekao, borba protiv korupcije ove vlade će se fokusirati na sitne ribe. Sve osim hapšenja Mila i Aca Đukanovića je cirkuska predstava i bacanje prašine u oči prevarenim biračima - naveo je Medojević.

Ovaj narodni poslanik u Crnoj Gori podsetio je da je Kovačević uhapšen zbog izgradnje kuće na morskom dobru, ali da u toj zoni kuće imaju i Vesna Medenica, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, i guverner Centralne banke Radoje Žugić, kao i hiljade drugih privilegovanih pojedinaca. - Zašto oni nisu uhapšeni - upitao je Medojević.

Kurir / K. Blagović

Foto: EPA, Nemanja Nikolić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track