Najnovije vesti

UHAPŠEN CRNOGORSKI AMBASADOR U POLJSKOJ: Abazović objasnio kako je Budimir Šegrt kao ministar zdravlja oštetio državu!
Foto: Screenshot YT

istrajni

UHAPŠEN CRNOGORSKI AMBASADOR U POLJSKOJ: Abazović objasnio kako je Budimir Šegrt kao ministar zdravlja oštetio državu!

Crna Gora

Ambasador Crne Gore u Poljskoj i bivši ministar zdravlja Budimir Šegrt uhapšen je danas, saopštio je potpredsednik Vlade Dritan Abazovic.

"Uhapšen bivši ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt. Nema nedodirljivih! Borba protiv visoke korupcije ostaje prioritet!", napisao je Abazovic na Tviteru.

Abazović je dodao i da ce dokazati da je država jača od organizovanog kriminala.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević odredila je zadržavanje do 72 sata Šegrtu, nekadašnjem direktoru privatne bolnice ''Meljine''.

Šegrt je u svojstvu osumnjičenog saslušan za zloupotrebu položaja u slučaju ''Meljine'', u kojem, osim njega, tužilaštvo sumnjiči još nekoliko osoba, prenosi RTCG.

Vukčevićeva je 25. decembra na konferenciji za novinare saopštila da su istragom kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za najmanje 10 miliona evra.

"U postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D.K, M.B, H.A, M.S.A, B.Š. i M.B. izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 172 Krivičnog zakonika Crne Gore'', rekla je, pored ostalog, Vukčevićeva novinarima.

Oni su, kako je dodala, u junu 2008. godine, kao predstavnici Konzorcijuma koji su sačivanjavali I banka, A banka, pravno lice A.K. u svojstvu kupca zaključili ugovor o kupoprodaji vojnog centra Meljine sa Vladom za kupoprodajnu cenu od 25 miliona evra.

''Tim ugovorom se kupac obavezao da u periodu od sedam godina, osim plaćanja kupoprodajne cene, izvrši investiciona ulaganja u iznosu od 119 miliona evra i da će kao obezbeđenje za uredno izrvšenje obaveze iz ugovora, predati prodavcu učindbenu garanciju u iznosu od deset miliona evra'', rekla je tada Vukičevićeva.

Vukčevićeva je kazala da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona evra, a da je uloženo svega 17.000 evra.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...