POSLANIK DEMOKRATSKE CRNE GORE PORUČIO: DPS je loše upravljao Montenegro erlajnzom, nova vlada došla na gotovu štetu
Foto: Profimedia

Dragan Krapović

POSLANIK DEMOKRATSKE CRNE GORE PORUČIO: DPS je loše upravljao Montenegro erlajnzom, nova vlada došla na gotovu štetu

Crna Gora -

Poslanici Demokratske Crne Gore i SDP-a Dragan Krapović i Raško Konjević smatraju da se mogao naći neki model za pokušaj spašavanja Montenegro erlajnsa.

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG, poslanik Demokrata Dragan Krapović kaže da je "nova vlada došla na gotovu štetu i da se to najbolje vidi na primeru MA".

"Mislim da su kolege iz DPS-a jako loše upravljale kompanijom, da su onda preko Agencije za zaštitu konkurencije svezali ruke novoj vladi", kazao je Krapović, ali i smatra da je vlada bila nejasna u nekim izjavama o toj kompaniji.

"Moram, međutim, reći da je pandemija kovida donela druge okolnosti i da je vrednost kompanije porasla u svakom smislu", kazao je Krapović.

Misli, kazao je, da se mogao naći jedan broj modela koji bi eventualno bili adekvatni da se pokusa da se kompanija spasi".

Poslanik opoziione SDP Raško Konjević kaže da vlada mora imati strategiju, jer osnivanje nove kompanije, kako dodaje, košta i to više desetina miliona evra.

"Vlada je izabrana da bi rešavala probleme, pa i za one kojim nije doprinela u prethodnom periodu", kazao je Konjević.

Dodao je i da do sada nije video nijedan zvaničan dokument države koji govori o dugovima MA, a govori se da je u pitanju 150 - 200 miliona evra, pa misli da to otežava donošenje odluka.

" Sa druge strane ne možete bez biznis plana reći da osnivate kompaniju i još joj dati ime. Mislim da to ne ide na takav način", naveo je Konjević, koji smara da vlada mora da izađe sa procenama kakk će to funkcionisati.

"Način na koji se poslala poruka da se kompanija zatvara, tako se ne zatvara ni trafika", naveo je Konjević, preneo je portal RTCG.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track