Najnovije vesti

PARTIJSKI KADAR LETI IZ AVIOKOMPANIJE? Počelo osnivanje prevoznika ToMontenegro, ostaje najbolji deo, za škart nema mesta
Foto: EPA/Andrej Cukić

ŠUT-KARTA ZA PODOBNE KADROVI

PARTIJSKI KADAR LETI IZ AVIOKOMPANIJE? Počelo osnivanje prevoznika ToMontenegro, ostaje najbolji deo, za škart nema mesta

Crna Gora

PODGORICA - Uplatom osnivačkog kapitala od četiri miliona evra Vlada Crne Gore je počela postupak osnivanja nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro D.O.O , saopštio je danas ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je na Tviteru poručio da će dobar deo zaposlenih, i to onih najboljih iz "Montenegro erlajnsa", biti angažovan i u novoj kompaniji, prenosi RTCG. Spajić je ranije danas na Tviteru saopštio da će "ToMontenegro D.O.O" kao početni kapital imati ukupno 30 miliona evra i pozvao građane da šalju predloge za ime i logo, prenose Vijesti.

On je rekao da je Vlada morala brzo da reaguje kako bi spasila maksimum iz MA ali da su ime, logo i dizajn podložni promeni, zbog čega je zamolio sve građane da predloge šalju Vladi. Ministar je rekao da će Vlada predloge predstavljati javnosti, koja će imati završnu reč.

Spajić je ponovio informaciju da je osnovni kapital nove kompanije 30 miliona eura. Podsetimo, u Službenom listu Crne Gore objavljena je Odluka o osnivanju nove avio-kompanije "ToMontenegro".

Za manje od mesec dana nova Vlada je racionalizacijom dosadašnjeg nedomaćinskog trošenja od 4.000.000 eura počela osnivanje nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro D.O.O koja će kao početni kapital imati ukupno 30.000.000 eura , naveo je Spajić na Tviteru. Kako dodaje ministar, morali su brzo, da reaguju da bi spasili maksimum iz MA.

Ali ime, logo, dizajn itd. podložni su promeni i molimo sve ljude kojima je ova priča na srcu da pošalju predloge na mejl. Vaše predloge prezentovaćemo javnosti koja će imati završnu reč , poručio je ministar finansija.

Spajić je kazao da na taj način Novu godinu Vlada počinje dobrim vestima. Srećna nova godina! Nastavljamo vredno da radimo za našu Crnu Goru! , zaključio je Spajić.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...