NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA: Dan Republike Srpske je praznik SVIH SRBA! Ne čudi antisrpska kampanja!
Foto: Youtube prtscr / Vijesti

čestitka digla prašinu

NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA: Dan Republike Srpske je praznik SVIH SRBA! Ne čudi antisrpska kampanja!

Crna Gora -

Crnogorska Nova srpska demokratija (NSD) Andrije Mandića saopštila je danas da je Dan Republike Srpske praznik za sve Srbe, pa tako i za Srbe iz Crne Gore, navodeći ''da nikoga u Crnoj Gori ne treba da čudi antisrpska kampanja Izetbegovića, Đukanovića, Komšića i sličnih''.

''Nova srpska demokratija, kao nacionalna stranka srpskog naroda u Crnoj Gori, se zahvaljuje svim ovdašnjim pojedincima i organizacijama na čestitkama povodom Dana osnivanja Republike Srpske. Taj praznik je praznik za sve Srbe, pa tako i za Srbe iz Crne Gore. Posebno se zahvaljujemo Vladi Crne Gore, ali nam, u isto vreme, ostaje nejasno zašto premijer Krivokapić nije javno čestitao ovaj praznik RS'', navodi se u saopštenju.

NSD smatra da je premijer Krivokapić trebalo da to učini zvaničnim putem, a ne da se izaziva sumnja kako se pokušao sakriti i to pretvoriti u neku privatnu telefonsku čestitku.

''Nikoga u CG ne treba da čudi antisrpska kampanja Izetbegovića, Đukanovića, Komšića i sličnih, ali dužnost i obaveza Vlade je uspostavljanje dobrih odnosa u regionu. Naravno da su NSD i srpski narod posebno zainteresovani za odnose CG, Republike Srpske i Srbije'', dodaje se u saopštenju.

To što bivšem režimu smeta sve što je, kako navode iz NSD, srpsko i pravoslavno i što su njima bliži neki koji nikada nisu bili prijatelji Crne Gore, ''je problem koji oni imaju sa sobom''.

''Oni ionako svakih 10 godina menjaju identitet, tako da treba da budemo strpljivi kako bi se oni vratili na fabrička podešavanja.

Mi smatramo da je RS ponos svakog Srbina, nastala u borbi za slobodu, i zato još jednom čestitamo praznik i želimo mnogo sreće i uspeha njenom rukovodstvu i svim građanima'', dodaju iz NSD.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track