Najnovije vesti

ZBOG ZAPOSLENIH AERODROMI CRNE GORE GUBE BOGATSTVO: Na sporove potrošili 14,1 miliona evra!
Foto: Profimedia

bruka

ZBOG ZAPOSLENIH AERODROMI CRNE GORE GUBE BOGATSTVO: Na sporove potrošili 14,1 miliona evra!

Crna Gora

Aerodromi Crne Gore izgubiće najmanje 14,1 miliona evra na sporove sa svojim radnicima zbog pogrešno obračunatih zarada za period od avgusta 2008. do decembra 2018. godine, navedeno je u revizorskom izveštaju kompanije za 2019. godinu.

Kako se navodi u tom izveštaju koji je, kako javljaju ''Vijesti'', dostavljen nadležnim instutucijama tek prošle sedmice, gubici mogu biti i veći jer još nisu okončani sudski sporovi sa 239 radnika.

Sada će retroaktivno profit Aerodroma biti smanjen za pomenuti iznos, što će naneti ogromnu štetu kompaniji, a posredno i javnim finansijama zbog gubitka dividendi, navode ''Vijesti''.

Ostaje nejasno kako je moguće da su zarade i ostale naknade zaposlenima na Aerodromima nezakonito obračunavane deset godina, a to je primećeno tek 2019. kada je vlada pokrenula postupak davanja aerodroma pod koncesiju inostranim partnerima, dodaje podgorički list.

U revizorskom izveštaju se, pored ostalog, navodi da su Aerodromi dobili i donaciju od Vlade Italije u vrednosti od 281.000 evra za idejni projekat modernizacije aerodroma u Tivtu, sa planiranim finansiranjem od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Aerodromi su se obavezali da će u slučaju da se ugovor o kreditiranju sa EBRD ne zaključi, vratiti ovu donaciju uvećanu za naknade i troškove, pa se u revizorskom izvještaju navodi da će ukupna šteta zbog nerealizovanog ugovora i vraćanja donacije iznositi 401.000 evra.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...