Najnovije vesti

NEMA PLIVANJA ZA ČASNI KRST U CRNOJ GORI OVE GODINE: Zlatnik sa likom Isusa Hrista će biti dodeljen zdravstvenim radnicima
Plivanje za časni krst 2020. godine u Podgorici, Foto: Youtube/Бранислав Терзић

korona izmenila tradiciju

NEMA PLIVANJA ZA ČASNI KRST U CRNOJ GORI OVE GODINE: Zlatnik sa likom Isusa Hrista će biti dodeljen zdravstvenim radnicima

Crna Gora

Ovogodišnje obeležavanje praznika Bogojavljenja u Crnoj Gori neće pratiti tradicionalno plivanje za Časni krst, potvrđeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Prethodno je objavljeno da plivanja neće biti u Podgorici, Baru i Nikšiću.

Protojerej-stavrofor Slobodan Јokić rekao je da u Nikšiću ove godine neće biti organizovano bogojavljensko plivanje za Časni krst, a zlatnik sa likom Isusa Hrista, koji se dodeljuje onome ko prvi stigne do Časnog krsta, biće dodeljen zdravstvenim radnicima u tom gradu.

"Oni su prvi stigli do onoga Časnog krsta, prvi su bili i danas su na prvom mestu, tamo gde je veliko stradanje i tamo gde je velika potreba. Oni i danas nose taj Časni krst Gospodnji za sve nas i za one koji su oboleli od ove i drugih bolesti", rekao je Јokić.

Јokić je istakao da su zdravstveni radnici u Nikšiću i u Brezoviku nesebično pokazali svoju ljubav prema bolesnima i svima dali primer kako se treba žrtvovati za bližnjega svoga.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Bogojavljenje, praznik krštenja Isusa Hrista kojim je počela njegova misija i propovedanje hrišćanske vere.

Isusa Hrista je na reci Јordan krstio Јovan Krstitelj koji je krštavao ljude, pripremajući ih tako za dolazak Mesije.

Kurir.rs/Srna/ATV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...