ANDRIJA MANDIĆ: Širom Crne Gore ovi "branitelji" masovno zaustavljaju i maltretiraju vozače sa srpskim tablicama
Foto: EPA / Boris Pejović

burno u crnoj gori

ANDRIJA MANDIĆ: Širom Crne Gore ovi "branitelji" masovno zaustavljaju i maltretiraju vozače sa srpskim tablicama

Crna Gora -

"Policija se i danas posvetila vrlo neobičnoj predizbornoj delatnosti. Širom Crne Gori ovi dezorijentisani “branitelji" masovno zaustavljaju, pretresaju i maltretiraju vozače sa registarskim tablicama Srbije, dok putnici iz drugih država, ponajviše iz Albanije, nesmetano krstare drumovima", napisao je Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, na Tviteru.

"Očigledno je da sluge poraženog režima Mila Đukanovića postupaju u skladu sa njegovom paranojom, brukajući se na svakom koraku. Pozivamo ministra Sekulovića, koji se do sada nije oglasio zbog policijskog skandala u Nikšiću, da se bar distancira od ovakvih postupaka.

Ako već nije nikakva tajna da Milo Đukanović upravlja policijom, zašto bi neko iz nove Vlade simulirao da on upravlja procesima?

Ne želimo verovati da je ova današnja akcija širom Crne Gore i jučerašnja u Nikšiću združeni odgovor delova nove Vlade koju mi, inače, podržavamo u Skupštini i režima Mila Đukanovića", poručio je.

Podsetimo, u petak je nikšićka policija proterala osam državljana Srbije, koji su kako tvrde iz tamošnjeg Demokratskog fronta, i ranije profesionalno bili angažovani u njihovim kampanjama kao savetnici i medijski i marketinški stručnjaci.

Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi DF, tvrdi da je u pitanju klasični prepad i atak na ljude iz Srbije koji su potpuno legalno boravili u Nikšiću, prenele crnogorske Vijesti.

Nikšićka policija proterala je sledeće državljane Srbije: Jelenu Denić, Jelenu Nešić, Oliveru Đorđević, Andrijanu Stanković, Vuka Mladenovića, Nikolu Aleksića, Vladimira Vojvodića i Bojana Delića.

Iz DF su ranije kazali da je ovo još jedan pokazatelj da su na čelu nikšićke policije i dalje sluge DPS, koje su se direktno uključile u predizbornu kampanju.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track