Najnovije vesti

CRNOGORSKI OBAVEŠTAJCI NA UDARU: Počela saslušanja službenika ANB zbog paljenja poverljivih dokumenata
Foto: Vijesti.me/Nenad Mandić

opasno

CRNOGORSKI OBAVEŠTAJCI NA UDARU: Počela saslušanja službenika ANB zbog paljenja poverljivih dokumenata

Crna Gora

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović počela su saslušanja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), za koje postoje indicije da su u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašcenja pratili i prisluškivali građane, a potom spalili nezakonita dokumenta, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajuci se na izvor iz Uprave policije, list piše da im je potvrđeno da su do sada u svojstvu gradana, saslušani smenjeni načelnici sektora ANB-a Danilo Grozdanić i Luka Bulatović.

Oni su, prema istim informacijama, tokom ispitivanja u policiji negirali da su radili mimo pravila službe.

Na listi SDT-a nalaze se imena svih nacelnika sektora tajne službe, koje je novi v.d. direktor Dejan Vukšic od imenovanja smenio, a potom prošlog cetvrtka SDT-u dostavio obimnu krivicnu prijavu sa detaljima i dokazima o tajnom odredu unutar službe, piše podgorički dnevnik U narednim danima, navodi se, zakazana su saslušanja smenjenih nacelnika - Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežane Zarubice, Sandre Samardžic, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Ilije Živanovića.

Osim njih na listi SDT-a našla su se imena još desetak službenika tajne službe za koje je Vukšić dostavio dokaze da bi mogli imati veze sa tajnim praćenjem i prisluškivanjem.

Specijalno državno tužilaštvo pocetkom prošle sedmice formiralo je predmet i u toku je izvidaj povodom navoda prvog cvoveka tajne službe - da su pojedini pripadnici ANB nezakonito prisluškivali i pratili gradane, a o potom uništili dokumentaciju o tome.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...