CRNOGORSKI OBAVEŠTAJCI NA UDARU: Počela saslušanja službenika ANB zbog paljenja poverljivih dokumenata
Foto: Vijesti.me/Nenad Mandić

opasno

CRNOGORSKI OBAVEŠTAJCI NA UDARU: Počela saslušanja službenika ANB zbog paljenja poverljivih dokumenata

Crna Gora -

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović počela su saslušanja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), za koje postoje indicije da su u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašcenja pratili i prisluškivali građane, a potom spalili nezakonita dokumenta, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajuci se na izvor iz Uprave policije, list piše da im je potvrđeno da su do sada u svojstvu gradana, saslušani smenjeni načelnici sektora ANB-a Danilo Grozdanić i Luka Bulatović.

Oni su, prema istim informacijama, tokom ispitivanja u policiji negirali da su radili mimo pravila službe.

Na listi SDT-a nalaze se imena svih nacelnika sektora tajne službe, koje je novi v.d. direktor Dejan Vukšic od imenovanja smenio, a potom prošlog cetvrtka SDT-u dostavio obimnu krivicnu prijavu sa detaljima i dokazima o tajnom odredu unutar službe, piše podgorički dnevnik U narednim danima, navodi se, zakazana su saslušanja smenjenih nacelnika - Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežane Zarubice, Sandre Samardžic, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Ilije Živanovića.

Osim njih na listi SDT-a našla su se imena još desetak službenika tajne službe za koje je Vukšić dostavio dokaze da bi mogli imati veze sa tajnim praćenjem i prisluškivanjem.

Specijalno državno tužilaštvo pocetkom prošle sedmice formiralo je predmet i u toku je izvidaj povodom navoda prvog cvoveka tajne službe - da su pojedini pripadnici ANB nezakonito prisluškivali i pratili gradane, a o potom uništili dokumentaciju o tome.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track