SRBOMRSCI HARAJU NA RTCG! USTAŠKI STIHOVI NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI: "Srbi su podivljalo tursko roblje" (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

SRBOMRSCI HARAJU NA RTCG! USTAŠKI STIHOVI NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI: "Srbi su podivljalo tursko roblje" (VIDEO)

Crna Gora -

"Branitelj" tekovina, "veliki intelektualac" i "istoričar", Novak Adžić, gostovao je sinoć u emisiji "Zumiranje" na RTCG.

Vrhunac njegovog izlaganja i konstantnog šovinističkog govora tokom emisije, bilo je recitovanje. Naime, on je "briljirao" recitujući pesmu "Lovćenski poklič", osuđenog ustaškog ratnog zločinca Sekule Drljevića.

U pjesmi se Srbi nazivaju "podivljalo tursko roblje" i "turski izmećari", protiv kojih treba da "zablista handžar sveti", da "bomba strah zadaje" i da se "smrt raznosi tankom puškom".

"Tema emisije nije bila poezija nego aktuelni politički trenutak tako da pomenuti stihovi izrečeni na kraju emisije, kao svojevrsna poruka i preporuka građanima, se jedino mogu tumačiti kao poziv na terorizam. Planira li nova vlast da napokon izm*šika na ulicu rukovodstvo javnog servisa, vjerovatno jedinog u svijetu koji otvoreno promoviše terorizam protiv sopstvene države?" – prokomentarisao je Mimistar u svom poznatom stilu.

"Policija posle ovoga mora odma’ da uhapsi Daru sa Smokovca", "Da je živ Hitler, bio bi glavni gost ove jado televizije", "Daj nešto od Tompsona. Lijepo recituješ", samo su neki od komentara na Fejsbuk mreži.

Pored recitovanja, Adžić je "ocijenio" kako je u biti politike predsednika Srbije, Aleksandra Vučića – poništavanje Crne Gore.

"Vučić pokušava da posrbi crnogorsku dinastiju, dok on elementarno iznosi krucijalne i brutalne istorijske laži i iza tih konstatacija stojim, javno sam to rekao. Vučić je nakon tog otvaranja spomenika Stefana Nemanji jasno saopštio da prisvaja crnogorsku istoriju i memoriju, a time i dinastiju Vojislavljevića rekavši da su oni Srbi, što oni nikada nisu ni bili," rekao je Adžić.

Adžić je dodao da bi nova vlast trebalo da padne.

"Jer nije sposobna da u ovom mandatu je već umrlo preko 50 osoba, ova vlast bi trebalo da padne jer ne može da zaštiti svoje građane, niti je u stanju da nabavi vakcine, već permanentno izmišlja. Mi svakodnevno imamo preko nekoliko stotina zaraženih i svakodnevno umiru ljudi. Da nije ništa drugo nego što je ova vlast pročetnička, zaslužila je da padne jer nemamo vakcinu da se borimo protiv ovog virusa", kazao je Adžić.

Svakako, RTCG, kome su odbrojani dani, nije prvi put da prekrši profesionalne standarde, raspiruje mržnju i širi brutalne laži, te se (još uvek) očekuje reagovanje Vlade Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, čime će i konačno postati Javni servis svih građana.

Kurir.rs/In4S.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track