KO JE PRIVEDENI DRAGAN BRKOVIĆ: Afera Abu Dabi trese Podgoricu
Foto: Printscreeen Youtube

Dritan najavio još hapšenja

KO JE PRIVEDENI DRAGAN BRKOVIĆ: Afera Abu Dabi trese Podgoricu

Crna Gora -

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović saopštio je na Tviteru da su danas u Podgorici privedeni Dragan Brković, vlasnik Vektre i još četiri osobe.

Deo podgoričkih medija za Brkovića kaže da je kum aktuelnog šefa države Mila Ðukanovića. "Biće zanimljivo. Nulta tolerancija na korupciju", napisao je Abazović i najavio da će uskoro biti i dopunjene krivične prijave dokumentima do kojih se došlo. Abazović je objavom praktično saaopštio da je nastavljena akcija privođenja u okviru "afere Abu Dabi fond". Prema saznanjima podgoričkih Vijesti, Brković je negirao optužbe o nezakonitom trošenju novca koji je njegova firma dobila od tog fonda. Vijesti pišu da je na saslušanu i Ljubo Perišić, vlasnik firme "Eko Per" iz Šavnika koja flašira vodu Diva, a koji se sumnjiči za isto delo kao i Brković.

Dragan Brković, vlasnik Vektre, hapšenje, Podgorica
foto: Printscreeen Youtube

Perišićeva kompanija je u novembru 2016. godine od Ministarstva poljoprivrede iz Abu Dabi fonda dobila kredit od 2,5 miliona dolara za proširenje fabrike i kupovinu susednih nekretnina. Pozivajući se na informacije iz Tužilaštva list piše da će izjave biti uzete i od Krsta Kneževića, Džemala Škrijelja i Vladimira Kujundžića. U prvom delu istrage u "aferi Abu Dabi fond" grube procene Specijalnog državnog tužilaštva su da je država u ovom projektu direktno oštećena za više od devet miliona evra, koliko su vredne aktivirane garancije firmi, koje su tokom 2015. i 2016. godine, bez valjanih zaloga, uzele novac za podsticaj severa države. Juče su saslušani bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović i doskorašnji direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević Obojica su funkcioneri Ðukanovićevog DPS-a.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja